≫ 

Pravda za žene s velikim stopalima: Srpkinja uputila apel proizvođačima obuće, jer ne prave 42

Divna Peškir je na društvenim mrežama apelovala na proizvođače obuće da proizvode raznovrsnije cipele za žene sa velikim stopalima

  • 43
Velika i mala ženska stopala

Foto: Shutterstock

Ako pripadate onom manjoj grupi žena koje nose veliki broj cipela, veoma dobro znate koliko je teško naći modernu i kvalitetnu obuću u vašem broju.

Upravo zato je Divna Peškir na društvenim mrežama apelovala na proizvođače obuće da proizvode raznovrsnije cipele za žene sa velikim stopalima.

Njen apel prenosimo u celosti:

Zovem se Divna Peškir. Nosim obuću broj 42, gazište 28,5 cm. Želim da vam kažem da u ovom trenutku u Srbiji na desetine žena trpa noge u daj-šta-daš modele ili modele koji se slažu sa garderobom kojom raspolažu, ali su te lepe cipele nažalost broj manje i ostavljaju krvave tragove na našoj nežnoj koži.

Što se mene tiče, ja se snalazim na sledeće načine - izuvam se u neadekvatnim situacijama, plačem, psujem, gulim kurje oči, potpećujem, ili kad baš po...dim namerno krivim stopalo do poda dok cipelu ne pocepam, a zatim uzmem super-lepak i uguram pocepani materijal nazad na mesto, ali nikad do kraja da ne uništim tu novonastalu udobnost.

Moje, i patnje desetine žena koje poznajem naterale su me da pokrenem ovu akciju, i nemam nameru da stanem dok sve ne dobijemo ono što želimo.

Želimo: čizme, salonke, gležnjače, martinke, londonke, šabanke, baletanke, striptizerke, glamurke, trendovke, prca štiklice, nitne, pertle, mašne, bodlje, žute, crvene, plave, zelene, crne, ljubičaste, zlatne, srebrne, a posebno taman.

Divna Peškir Foto: Facebook/Divna Peškir

Divna Peškir Foto: Facebook/Divna Peškir

S naše strane nudimo doživotne ugovore sa vašom firmom i obavezom kupovine najmanje šest pari cipela godišnje.

Ako uspem u ovome, obećavam da u sledećem postu objavljujem svoju kandidaturu za predsednika Srbije. Obavestite sve žene velikih stopala da je bitka počela. Treba mi hiljadu deljenja ovog posta, i isto toliko tagova proizvođača cipela u komentarima.

Neka pregovori počnu.

Divnin post izazvao je burnu rekaciju na Fejbuku, a njen akciju podržele su žene koje takođe muče istu muku...

- Draga Divna, ja živim u inostranstvu i poručujem cipele od kojekuda. Veliki izbor, a prešišala sam te debelo sa ”gazištem”. Šta sam sve preživela u Srbiji i koje muke i suze - teško je za opisati! Nikad nisam imala lepu cipelu, a o udobnosti da i ne govorimo! - napisala je jedna korisnica.

Komentari Foto: Facebook/Divna Peškir

Komentari Foto: facebook/Divna Peškir

- Kad sam tražila patike broj 41 prodavačica mi je rekla: "Aaaa, nema na ženskom delu, vi morate na muški deo"!

A bilo je i onih koji su podržali njenu kandidaturu...

- Taman nam nedostaje jedan predsednik. Jedva čekam da se kandiduješ.

Da li i vi podržavate Divnu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    11. oktobar 2019 | 19:04

    Pravda za zenska stopala 40+ ❤️

  • Cccc

    11. oktobar 2019 | 18:27

    Podrzavam Divnu.Zensko dete 13 god ,nosi 42 broj ,problem je matuea.

  • Ivana

    11. oktobar 2019 | 20:24

    Vi sto imate manja stopala imate i prosećnu visinu. Iznenađuje me reakcija nekih u komentarima. Visoka žena ne može da ima mala stopala. Svakodnevnk na ulici viđate žene više od 180 cm i one nebi imale ravnotežu da imaju mala stopala. Spadam u visoke, nekad u mladosti, lepa i atraktivna, ali po JUS-u si retko mogao nači cipelu 40 ili 41. Čarape kratke, pa smo ih porodužavali. Mogu da vas podsetim da je Lepa Brena svojom popularnošću pomogla da se prihvati veče stopalo kod žena. Sada, broj visokih i razvijenih žena je očigledan, i bilo bi jako lepo da bez stresa ulazimo u pridavnice obuče. I ne trebaju nam peraja, ali ni stoličice da bi dohvatile elemante u kuhinji itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA