≫ 

Naučnici upozorili: Opasno je piti kafu ili čaj na poslu

Studija je objasnila zašto bi trebalo omiljene napitke izbegavati u toku radnog vremena

  • 2

Najnovija studija je dokazala da konzumiranje kafe ili čaja na poslu iz šolja koje tu stoje može da bude opasno po zdravlje, jer se tako u organizam unose opasne bakterije. Ebo kako je to moguće.

Većina ljudi ne može ni da zamisli dan na poslu bez šolje omiljenog napitka. Ali upravo za njih najnovije istraživanje ima loše vesti.

Ako imate svoju šolju u kancelariji ili ako koristite posuđe iz poslovne kuhinje, postoji velika šansa da su navedeni predmeti prekriveni opasnim bakterijama, ali i fekalijama.

Studija koju je sproveo Čarls Gerba, profesor mikrobiologije na univerzitetu Arizona, pokazala je da čak 90 odsto kancelarijskog posuđa na sebi ima opasne bakterije koje zaposleni svakodnevno unose u organizam.

Tastatura, Nokti, Lak za nokte, Šolja, Čaj, Kafa, Naočare, Posao, Kancelarija, Karijera, kompjuter, Laptop, Dopisivanje TAMABEPA, Ljubav, Lepota Foto-ilustracija: Profimedia

Gerba je otkrio i da pranje tog posuđa sunđerima i brisanje krpama koje stoje u poslovnoj kuhinji može samo da pogorša stvar jer će se dodatne bakterije s njih biti prenijete na šoljice, gde mogu da opstanu i do tri dana.

Iako sve navedeno zvuči poprilično obeshrabrujuće, rešenje za uživanje u kafi ili čaju na poslu ipak postoji.

Gerba savetuje da svoju šolju svakog dana ponesete kući i dobro je operete vrelom vodom ili u mašini za pranje posuđa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    17. jul 2019 | 18:18

    ne pisite ovo po novinama,cita ih i moj sef 😁😁😁😁

  • Nena

    17. jul 2019 | 20:07

    I to sad tvrde neki tamo placeni od tajkuna da bi pretvorili radnike u robote bez minuta odmora.... A novinari brze bolje pozurili da napisu nadajuci se nekoj crkavici 😕a sto ce ostati bez kafe na poslu kratka pamet ne zna da razmisli 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA