≫ 

"Nisam želela da umrem": Hrana je za nju bila poput droge, a onda je doživela bolno otrežnjenje

Tek kada joj je doktor rekao da bukvalno gleda smrti u oči, shvatila je da mora da promeni život iz korena

  • 1
dijeta-foto-instagram-sweet-pea-leigh

Dijeta Foto: Instagram/sweet_pea_leigh

Kada je kazaljka na vagi pokazala da ima 140 kg, znala je da su pred njom samo dva izbora: ili će nastaviti da se goji i završiti u bolnici, ili će uzeti kontrolu nad svojim životom. Odabrala je ovo drugo.

Britanka Erika Li od detinjstva se borila s gojaznošću. Kako su godine prolazile, navikla se na konstatan osećaj umora, nadutost i bolove u mišićima i kostima. Jednostavo je digla ruke. Prihvatila je da je "velika devojka" i da su bolovi koje je osećala zbog prekomerne težine nešto s čim mora da živi.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Erica Leigh (@sweet_pea_leigh) on

 

- Tražila sam izgovore kako bih jela, a nisam ustajala od stola sve dok mi bukavlno i fizički ne bi pozlilo. Lagala sam sebe i druge o tome koliko često jedem i koju količinu hrane unosim u sebe – kaže Erika čija je priča o teškoj borbi sa gojaznošću mnoge inspirisala.

Hrana je za nju bila poput droge. Pokušavala je da oslabi, držala raznorazne dijete, ali uvek joj je nedostajala disciplina da istraje. Otrežnjenje je doživela tek u lekarskoj ordinaciji.

- Doktor mi je rekao da ako ovako nastavim sasvim sigurno neću dugo živeti. To me je konačno trglo.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Erica Leigh (@sweet_pea_leigh) on

 

Erika se pridružila programu Weight Watchersa i za nepunih godinu dana oslabila je 64 kilograma. Konačno je pronašla režim koji joj odgovara, a koji se bazira na umerenoj, izbalansiranoj ishrani i međusobnoj podršci osoba sličnih njoj, osoba koje takođe dugi niz godina muče muku sa suvišnim kilogramima.

- Ranije dijete nisu uspevale jer su bile suviše restriktivne. Ovaj program je drugačiji. Nije mi zabranjeno da se povremeno počastim kolačima ili kaloričnijim specijalitetima poput pohovane piletine. Jednom nedeljno dozvolim sebi neki "grešni zalogaj", zadovoljim želju i onda nastavim sa zdravom ishranom. To je sistem koji mi odgovara – kaže Erika koja je još uvek u ovom programu i dalje skida kilograme.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Erica Leigh (@sweet_pea_leigh) on

 

Sada ima 72 kilograma i izgleda gotovo neprepoznatljivo u odnosu na period od pre par godina, o čemu svedoče i fotografije koje često objavljuje na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA