Naručio je piletinu u restoranu i preminuo posle nepunih sat vremena: Evo šta je pošlo po zlu

Tragedija se desila samo 55 minuta posle obroka u popularnom mestu za ručavanje

  • 10
Owen Carey

Foto: Facebook/Owen Carey

Osamnaestogodišnji Oven Keri je otišao na rođendansko slavlje sa svojom devojkom, a ubrzo potom se onesvestio i preminuo nakon što je pojeo grilovanu piletinu i pomfrit u "Bajronu", poznatom lancu burgera u Velikoj Britaniji.

Jedan doktor, koji se zadesio među ljudima koji su videli kad je Oven pao, požurio je da pomogne mladiću koji je ležao u devojčinom naručju. Hitna pomoć je brzo stigla, ali Oven već nije imao puls.

U bolnici je ustanovljeno da je preminuo.

Samo 55 minuta ranije, Oven je naručio grilovanu piletinu i pomfrit u navedenom restoranu. Rekao je osoblju da je alergičan na mlečne proizvode, pšenicu i orahe, ali se u toku obroka već žalio da ga usne peckaju i da oseća bol u stomaku. 

Istraživanje je pokazalo da je piletina bila marinirana u mlaćenici (mlečnom napitku), a to nije bilo naznačeno u jelovniku.

piletina

Foto: Pixabay.com

- U jelovniku nema ukaza na to da je u obroku bilo potencijalnog alergena - rekao je Brioni Balard, pomoćnik islednika.

Oven je preminuo od jake anafilaktičke reakcije na hranu.

- Ovo nije reakcija koja se često dešava, ali je veoma brza. Ljudi obično preminu u roku od 30 do 40 minuta kad ih zadesi anafilaktička reakcija na hranu - naveo je dr Robert Bojl, specijalista za alergije.

Ovenova porodica se danas zalaže da se usvoji "Ovenov zakon", koji bi restoranima u Velikoj Britaniji nalagao da se na jelovnicima za svaki obrok jasno prikaže i informacija o alergenu.

Ovo je "zagolicalo" britansku javnost jer je tamo još jedan tinejdžer preminuo nakon što je pojeo susam u bagetu na aerodromu Hitrou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    22. septembar 2019 | 18:06

    Не знам,али да имам проблем са исхраном вероватно бих јела само кући

  • komsija

    22. septembar 2019 | 16:42

    Nisu mi jasni ljudi koji imaju problem i jedu gde stignu. Olako shvataju problem

  • Kica

    22. septembar 2019 | 16:17

    Tako i kod nas. Zeludac mi ne podnosi luk i tri puta naglasim bez luka u mesu,tanjiru,salati a u 99% slucajeva ga negde stave. Da poludis!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA