Italijanski doktori u Beogradu na najsavremeniji način odstranili tumor

U Opštoj bolnici Aurora tim eminentnih stručnjaka iz Italije uradio je operaciju uklanjanja tumora prostate i štitne žlezde na najsavremeniji način

  • 3

Sve češći problemi koji sa štitnom žlezdom postoje u ženskoj populacijia, ali i među muškarcima, kao i problemi sa prostatom koji se kod pripadnika jačeg pola javlljaju već od 40-te godine, dovode do toga da se kod većine bolest ukoliko je benigne prirode prolongira i ne rešava, odlaže se, jer se pacijenti plaše dugih hirurških zahvata u totalnoj anesteziji i dugog oporavka nakon toga.

Opšta bolnica Aurora FOTO: Telegraf.rs

Međutim, postoje novi načini upotrebe savremenih tehnologija u medicini, koji mogu da ove probleme reše, a da to ne podrazumeva totalnu anesteziju i dug oporavak.

Upravo je jedan takav aparat stigao u Beograd i to u Opštu bolnicu Aurora. Tim eminentnih lekara obavio je operaciju na pacijentima iz Srbije koji imaju tumor prostate i štitne žlezde uz pomoć Ecolasera.

Opšta bolnica Aurora FOTO: Telegraf.rs

Ecolaser je primarna tehnologija u lečenju tumora mekog tkiva jetre, prostate i bubrega, ali se može koristiti i za svaki drugi tumor. Zahvat se izvodi u površinskoj anesteziji iz predostrožnosti i ceo zahvat traje od 10 do 15 minuta. Cilj je stvaranje ablacije oko tumora, odstranjivanje tkiva oko tumora, i sve se to prati putem magnetne rezonance.

Rezultati su veoma ohrabrujući. Do sada smo odradili 178 tretmana i nema neželjeniih efekata ni tokom operativnog zahvata, ni nakon tretmana. Ono što je bitno nema kateterizacije pacijenta, nema nikakvih posledica, nema otežanog uruniranja niti problema u seksualnoj funkciji - kaže za Telegraf prof. dr Guglielmo Manenti koji je izvodio operaciju na prostati 75-godišnjeg pacijenta u Opštoj bolnici Aurora.

Opšta bolnica Aurora FOTO: Telegraf
Opšta bolnica Aurora FOTO: Telegraf
Opšta bolnica Aurora FOTO: Telegraf

Ova vrsta tretmana nije strana u svetu. U Italiji su odradili preko 1.000 ovakvih intervencija.

- U odnosu na ostale zahvate, ovaj se smatra minimalno invazivnim zahvatom, ne menja se funkcija štitne žlezde, nije potrebno uvođenje u anesteziju, već se izvodi u sedaciji pacijenta. Za ovaj zahvat potrebno je oko 30 minuta, koristimo dve ili više igala za ovaj zahvat koje ubadamo u štitnu žlezdu, igla je mala, tako da je bol minimalan.

Tim iglama stvaramo hipertermiju, sa ciljem povećanja temperature, koja za posledicu ima nekrozu, izumiranje što zdravih, što promenjenih ćelija.

Nakon šest meseci od tretmana promena je smanjena za oko 60, 70 odsto - objašnjava prof. dr Pierpaolo De Feo koji je uspešno obavio intervenciju na štitnoj žlezdi.

Opšta bolnica Aurora FOTO: Telegraf.rs

U timu eminentnih doktora iz Italije našao se i dr Boris Kajmaković, specijalista urologije. Koji su benefiti Ecolasera prema rečima dr Kajmakovića i kakvo je njegovo viđenje, pogledajte u videu na počektu teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA