• 0

Nepravilnosti u klanicama u Sremu, reagovala inspekcija

Reč je o objektu "Gozba doo" iz Vojke u opštini Stara Pazova i objektu za klanje i preradu mesa papkara "Sremac" iz Inđije

  • 0

Veći broj nepravilnosti kod proizvođača koji se bave preradom hrane životinjskog porekla zabeležen je u Sremskom okrugu prilikom pojačanog nadzora veterinarske inspekcije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U objektu koji se bavi preradom mesa "Gozba doo" iz Vojke u opštini Stara Pazova u trenutku kontrole zatečeno je klanje svinja, pri čemu nisu bili poštovani opšti uslovi higijene hrane, a u prostoriji za rasecanje mesa zatečen je neispravan sterilizator.

Inspektori su privremeno zabranili klanje, rasecanje i dalji proces proizvodnje.

Meso, mesar, klanica, sveže meso Čim su otklonjeni nedostaci, klanica je mogla da nastavi rad, Foto: Foter/Flickr/Chip Smith

Klanica je u toku dana kupila nove sterilizatore, ispravila nedostatke, a mesno nadležni inspektor je obavio dodatnu proveru u poslepodnevnim časovima i subjektu dozvolio dalji rad.

U objektu za klanje i preradu mesa papkara "Sremac" iz Inđije konstatovan je veći broj nedostataka kad je reč o uslovima higijene hrane životinjskog porekla, kao i 416 kilograma hrane životinjskog porekla koja je bila neobeležena, neoznačena i kojoj nije moguće utvrditi sledljivost.

HRANA ĆE BITI UNIŠTENA

Ta hrana je proglašena nebezbednom, stavljena van prometa i poslata na neškodljivo uništenje u prisustvu veterinarskih inspektora.

Pomenutom subjektu u poslovanju hranom doneta je mera zabrane upotrebe prostorija i opreme do otklanjanja nedostataka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>