Njive sve manje plodne, Vojvodina bi za pola veka mogla da postane pustinja

Čak i ako se izgrade novi sistemi za navodnjavanje, ali bez stajskog đubriva, Vojvodina već za pola veka postati pustinja.

Komentari

 • nikolas

  A MOZE DA POSTANE I PANOSKO MORE AKO SE OTOPI LED NA POLOVIMA!!!

 • Petar NS

  Vidite šta se dešava jednoj Slavoniji koja je deo EU, i za koju se isto kaže da može da hrani pola Evrope. Pusta je, bez ljudi, a stanovništvo koje se bavi poljuprivredom se bori da preživi. Hrvatska ne može da ponudi subvencije u iznosu kao jedna Francuska, a mora da prati iste zakone. Mi treba da mislimo unapred, i da sačuvamo nekako našu poljoprivredu.

 • Aga

  Pa kad je tako onda se treba odreci Vojvodine...Vojvodina vojvodjanima i tacka .

  • Liman 3

   @Aga

   Verovao ili ne prvi naziv Vojvodine je ... Srbija, tj. Vojvodina Srbija i Tamiški Banat. Srbi su je od milja zvali Srpska Vojvodina.

 • .

  Pa naravno kad iste slabo ko obradjuje i odrzava. Svi bi a budu u gradu a onda se kuka sto nam zemlja nista ne proizvdi vec uvozimo krompir iz tunisa i egipta. Jer gle cuda oni u pustinji mogu da proizvode i gaje isti al kod nas u vojvodini jok. Al ne drzava je kriva za privatne njive.

  • Takav je komentar kada ga neuki pise

   @.

   A što otkupna mafija obezvređuje cenu to nikom ništa? Kad preprodavac ima najveći profit zbogom poljoprivredo. Dobrodošli u kapitalizam. Država može ovo zakonom da reguliše ali nekom to ne odgovara. Idi nađi članak u telegrafu kako se francuski seljak pati. Idi gledaj Murov film kako su farmeri robovi korporacija u USA.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke