• 3
 ≫ 

Mračna tajna uzgoja pilića za fast food: Na farmama se odigrava pravi horor

 ≫ 

Tajni snimci, nastali na tri farme u Engleskoj koje snabdevaju fast food diva takođe pokazuju mlade piliće bačene u kante nakon što su ubijeni, a razlog je što su proglašeni bolesnima i presporo rastu

  • 3
Pilići

Printscreen/Youtube/Animal Equality

Piletina koja se uzgaja isključivo za prehranu u fast food restoranima pronađena je užasnim životnim uslovima - udareni u vrat, paralizovani i deformisani, piše Independent.

Reč je o mesu koje se uzgaja za poznati fast food brend u Velikoj Britaniji - Nando restorane, a aktivisti tvrde kako situacija sigurno nije drugačija ni sa drugim fast food lancima.

Tajni snimci, nastali na tri farme u Engleskoj koje snabdevaju fast food diva takođe pokazuju mlade piliće bačene u kante nakon što su ubijeni, a razlog je što su proglašeni bolesnima i presporo rastu.

Kosti im pucaju zbog prebrzog tovljenja

Pilići su imali razne poremećaje kosti i zglobova, a način na koji su tretirani je ilegalan i protivan svim zdravstvenim standardima. Društvo za zaštitu životinja "World Animal Protection" razotkrilo je zastrašujuće uslove na velikim farmama na kojima se nalaze na hiljade pilića.

Iz restoranskog lanca su odgovorili kako će pomnije da istraže svoje dobavljače i uslove u kojima uzgajaju životinje.

Svedoci su videli piliće sa neprirodno ispruženim nogama, znakom koštanih poremećaja izazvanih prebrzim povećanjem telesne težine, a neki su imali teško oštećenje kičme koje su uzorkovale paralizu.

U jednom trenutku snimka vidljivo je kako ih radnik na farmi ubija zamahujući im prema vratu, a pilići su snimljeni kako se bacaju u kante ili kolica nakon što su ubijeni.

- Smatramo da je važno da kupci vide istinu o hrani koju jedu, kako ona nastaje i koliko je životinjske patnje iza svega, da ne pričamo o tome koliko takvo meso može da bude zdravo - rekao je Ian Vudharst, koji je otkrio da su iz Nandoa odbili da komentarošu snimke.

Ne mogu ni da stoje

Kržljava tela koja je bolest dokrajčila, perad toliko genetski modifikovana da ne mogu da stoje uspravno, istrunula tela životinja - zvuči kao scenario iz horor filmova, ali zapravo je stvarnost na brojnim farmama za uzgoj mesa širom sveta.

Pernate životinje su sve podložnije raznim bolestima jer im je nakon genetskog modifikovanja oslabljen imunitet, a brojne životinje ne mogu ni uspravno da stoje zbog nepravilnog razvoja usled tovljenja i hormona rasta koje dobijaju.

Tbog toga im noge stoje neprirodno, a životinje samo sede, te ustaju kako bi jele, pa se na snimku može videti velika hrpa mrtvih pilića koji su uginuli nakon pucanja nogu. To se radi kako bi pilići imali neprirodno velika prsa - najskuplji i najtraženiji deo njihovog mesa.

(Telegraf Biznis/Express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>