• 1
 ≫ 

Kakva je sudbina somborske kafilerije?

 ≫ 

U somborskoj kafileriji se prerađuje životinjski otpad iz čitave Srbije

  • 1
vrana Foto: Pixabay

Predstavnici sindikata veterinarske ustanove "Proteinka" iz Sombora razgovarali su članovima Socijalno-ekonomskog saveta tog grada o navodima da postoji mogućnost zatvaranja i premeštanja te veterinarske ustanove, kao i o eventualnom rešavanju njihovog budućeg statusa, a iz grada im je poručeno da će odgovore na ta pitanja morati da dobiju od nadležnog ministarstva i Vlade Srbije.

Kako se navodi na sajtu Grada Sombora, sednici Saveta prisustvovali su i predstavnici sindikata V.U. "Proteinka" koji su ispred zaposlenih želeli da saznaju više detalja o, kako se kaže, glasinama o zatvaranju i premeštanju te veterinarske ustanove.

- Na ova pitanja odgovore će ipak morati dobiti od nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srbije, s obzirom da je Republika osnivač V.U. ''Proteinka'' a grad će pomoći u okviru svojih mogućnosti - poručuju nadležni u Somboru.

U somborskoj kafileriji se, naime, prerađuje životinjski otpad iz čitave Srbije, zbog čega se često u tom gradu oseti jak neprijatan miris. Građani tog grada su proteklih godina više puta tražili izmeštanje ove ustanove ili da ustanova ugradi dodatne filtere koji su, međutim, veoma skupi.

U pogonima "Proteinke" dnevno se preradi oko 60 tona otpada animalnog porekla i konfiskata iz klanične industrije. Iz tog preduzeća ranije su naveli da je oprema zastarela i da bi im za nabavku nove trebalo oko pet miliona evra, a da ta sredstva "Proteinka" zasad, ne može da obezbedi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Somborka

    4. oktobar 2019 | 22:56

    Ovo izgleda ne interesuje nikoga? Ovako je bilo i pre 40 godina, do danas nije resen problem

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>