Minimalnu penziju prima 3.553 poljoprivrednika: Od čega žive žene kada više nemaju snage?

Od ukupno 178.532 poljoprivredna penzionera, žena ima 119.052, odnosno oko 67 odsto

Komentari

 • Kiza

  A sto su ceo zivot uplacivali minimalmo za penziju a ostatak trosili i sad treba neko da ih zali. Stvarno ne znam zbog cega

  2
  2

  Podelite komentar

 • Jug

  Kakva je to zemlja koja ne misli na svoj narod..svako treba primiti neku mesečnu pomoć ako je star i ne može da radi..da ima za osnovno..

  4
  3

  Podelite komentar

 • Julija

  Kažu u gradu....lep je život na selu....lep i zaboravljen..setite se nas i naše dece samo za izbore i ratove...

  3
  0

  Podelite komentar

 • Delije

  Skoro svi sto nisu zaradili penzije su samo rintali za svoju decu a sada sve sto imaju odmah daju svojoj deci.Nikada nece doci na red da im deca olaksaju starost vec stari i iznemogli ocekuju da drzava pomigne a opet sve bi dali samo svojo deci.Ako prime i lep novac od drzave idmeh slava,gala pa da se deca okupe i zajedno proslave a i da im se zapakuje za poneti.

  6
  2

  Podelite komentar

 • Prulika

  Svaki penzioner kod nas ama bas svaki daje svoj novac deci.Valjda je svaki covek zaradio da ima za starost ma gde ziveo,firma,poljoprivreda ili bilo gde.Ali eto deca dolaze,odnose sve sto mogu od roditelja kojem i onako malo treba ali deca smatraju da im to sve pripada.Penzioneri sa velikim penzijama,znate i sami da ne zive luksuzno,sve podavase deci a sebi zadrze samo za opstanak.Tako je to kod nas.

  7
  0

  Podelite komentar

 • Dragan

  Seljaka pljačkaju dok god je živ i stalno traže da uplaćuje nekakve dažbine kao da mu je neko nešto dao nego je sam sve stekao sa svojih 10 prsta.Državo osvesti se inače za 20 god.neće imati ko da proizvodi hranu.

  63
  4

  Podelite komentar

 • Regent

  Pod hitno doneti zakon i definisati minimalan iznos penzije koji mora biti bar na nivou 2/3 mimimalne zarade.

  14
  2

  Podelite komentar

 • Srbin

  Ja ne znam da li iko vidi da ovo za 80% ljudi nije zivot nego prezivljavanje????Ne kritikujem vlast ovi su odlicni kakvi su ostali ali sa 300-400e nema zivota.Ne u Srbiji nego uopste na balkan mozda malo ta Slovenija.Kakav je zivot kad godisnje ne mozes otici na more 5 dana?Kad ne mozes sa suprugom mesecno otici na veceru?Kad imas negde neko slavlje treba da se zaduzis....svakodnevno hledas oli euro vise ili manje potrositi..

  42
  2

  Podelite komentar

 • IvanTs

  Ako je minimalac npr. 30.000. Kako moze neko da ima primanja ispod minimalca? Kako jedna baba koja ima 80 godina zivi sama, treba da plati struju, komunalije, da kupi da jede, da kupi lekove sa penzijom od 10.000 din? Znaci ostavljena je da umre...

  34
  3

  Podelite komentar

  • Dirigent

   @IvanTs

   Koliko god ta baba da dobija novca na ime penzije sve ce se potrositi na decu i unuke ako ih ima.Zivece uvek penzioneri na rubu propasti jer sve uzmu to deca.Deci se sve daje i za njih se zivi.Dok ima sta da se uzme dolazice i posecivati roditelje.A starci traze od drzave kada nemaju a kada do bilo cega dodju sve razdele ili im deca pograbe.

   5
   1

   Podelite komentar

 • Milorad

  Kako da se isplati kad država dere kožu. šta bi bilo, da država da culager, ili ti pomoć na penziju od 20.000 još recimo 40.000 din. da može iole star čovek da živi te staračke dane, nego pokrali i one minimalne penzije, tako da sad isplaćuju tu bedu da ne kažem četvorokratno. Mi smo država idi mi dođi, i još nam drže predavanja o radu, kako treba da se radi, i samo da se radi, ali se pitam za koga da se radi?

  5
  1

  Podelite komentar

  • Seljak

   @Milorad

   Pa za ove lezileboviće po kancelarijama

   3
   1

   Podelite komentar

 • ĆU 035

  Mnogo se uplaćuje za bednu polj.penziju,mnogo seljaka odustaje od plaćanja jer uopšte nije isplativo,daješ a ne dobijaš ?

  16
  2

  Podelite komentar

  • Grbaca

   @ĆU 035

   Ma kao da ne znate.Penzijense trose na potomke.Ako porastu penzije samo ce roditelje deca vise posecivati,jos ni prevoz nece placati.Koji penzioner sa dobrom penzijom trosi sve na svoje potrebe,mozda neki koji nema poroda.Ostalima sve oduzmu deca,unuci,praunuci i tacka.

   5
   0

   Podelite komentar

 • DRagutin

  Koja tuga i žalost... Toliko o svima nama koliko vredimo...

  18
  2

  Podelite komentar

 • Ha

  Selo moze samo da hvali onaj koji nikada nije radio na selu..

  23
  2

  Podelite komentar

 • Iva

  E sada neka oni moralisti iz gradova govore kako je lep zivot na selu..

  16
  3

  Podelite komentar

Google preporuke