• 65
 ≫ 

Dragan je lep, mlad i pravi srpski domaćin: Živi na selu, brine o porodici, nedostaje mu jedino žena

 ≫ 

Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka

  • 65
Dragan Simovic

Printskrin: Youtube/TV Požega

Dragan Simović (25) iz Srednje Dobrinje kod Požege uliva nadu da stara dobra sorta vrednog srpskog domaćina ipak nije izumrla.

Ponosan je na svoje pretke i imanje koje su mu ostavili, a koje on unapređuje svakog dana uspešno se baveći stočarstvom jer, kako reče, "od malena sam stoku voleo“.

Dragan Simovic

Dragan Simović Printskrin: Youtube/TV Požega

- U današnjem vremenu najveći je problem biti domaćin i čovek seljak – kaže za TV Požega mladi Dragan kom je nimalo lagodan život na selu pre vremena darovao mudrost mnogo "matorijeg“ čoveka. Tome je verovatno doprinela i činjenica da je ovako mlad jedina muška glava u svojoj porodici.

Dragan brine o baki, mami i sestri.

Ima 20 grla, pune ruke posla, ali to ga nije sprečilo da brine o imanju, porodici pa i da studira, te će uskoro steći i diplomu. Kaže kako je najveći problem sela trenutno nedostatak radne snage i činjenica da je cena goriva mnogo skočila, a cena mleka ostala gotovo ista.

Mehanizaciju skoro ima svu za govedarstvo, a i svake godine se nešto, kaže, prinovi. Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka.

Dragan je neoženjen, a kaže u današnje ludo vreme teško je i naći pravu osobu koja je vredna i koja može da ga prati u ovom poslu, da mu daje podršku, da bude dobra majka…

Devojke neće na selo jer treba mnogo odricanja, a mladima poručuje da poštuju starije i da se manu lakomislenog života nego da pljunu u šake i da se late posla.

Video: Dečak i devojčica sa Golije znaju sve seoske poslove, pomažu starijima i ne beže od štale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bina lazic

    23. februar 2020 | 00:18

    Bravo Dragane

  • Vuuuk

    23. februar 2020 | 00:16

    Bravo Dragane...podrska za vrednog mladog coveka!

  • Sasa91

    23. februar 2020 | 09:20

    Nemate vi pojma sta je selo i koja je to sloboda. Imas kucu, dvoriste, garaze, sve, svu komociju, a ne stan i zivis ko pacov. Prava gospoda zivi na selu, zato se i kaze zivi na svom imanju. Svuda u svijetu aristokratija zivi na periferiji grada, van grada, u svojim kucama, a ne zgradama. Sta ste kada zivite u gradu, samo cekac liftova.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>