• 1
 ≫ 

U mlečnim proizvodima iz Srbije opasna listerija, stopirali uvoz

 ≫ 

Zabranjeno stavljanje u promet

  • 1
Posle operacije trebalo bi jestu laganu i blagu hranu u malim količinamaaga hrana u malim količinama

Foto: Shutterstock

Inspekcija za hranu Srpske stopirala je uvoz 118 kilograma džema iz Hrvatske i 1.507 kilograma mlečnih proizvoda iz Srbije na domaće tržište.

Iz Inspektorata RS kazali su "Glasu Srpske" da je laboratorijskom analizom utvrđeno da džem nije odgovarajućeg kvaliteta zbog utvrđene vrednosti sadržaja suve materije, koja nije u granici referentne vrednosti, dok je kod mlečnog proizvoda utvrđeno prisustvo listerije.

- Svaku pošiljku hrane koja se uvozi u RS mora pratiti potrebna dokumentacija, koja uključuje i dokaz nadležne laboratorije zemlje izvoznice da je proizvod ispravan. Inspekcije Srpske prilikom uvoza pošiljke hrane, pored provere dokumentacije, vrše i uzorkovanje proizvoda za laboratorijsku analizu - kazali su u Inspektoratu Srpske.

Za pošiljke od kojih su uzeti uzorci za analizu zabranjeno je stavljanje u promet, distribuciju ili preradu, sve do donošenja rešenja inspektora u skladu sa rezultatima laboratorijskog ispitivanja uzoraka.

U 2019. godini zabranjen je uvoz za 41 pošiljku hrane.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    25. februar 2020 | 11:59

    Pa napisite koji su to proizvodi???trgovci koji imaju tu robu verovatno nece sa je sklone sa rafa,bas njih briga za narod!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>