• 54

Vučić: Niko nije "skinuo" poljoprivrednika sa traktora, to je deo priče

"Problemi se rešavaju u hodu"

  • 54
Traktor

Foto: RINA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da setva u Srbiji ide svojim tokom i istakao da država svaki dan radi na tome da poljoprivrednicima omogući da obavljaju svoj posao.

Na pitanje koja su pravila za poljoprivrednike, koji se žale da izdavanje dozvole traje danima, Vučić je rekao da se taj problem rešava i istakao da policija neće juriti da kazni one koji hrane zemlju.

Vučić je rekao da je prethodna tri dana obilazio polja da se uveri kako ide setva.

- Ide setva i sve probleme koje imamo gledamo da rešavamo najbrže. Imamo dobrog ministra, vrednog, agilnog, on to radi, a ljudi i sami na svoje njive izlaze i obavljaju posao - rekao je Vučić i dodao da se problemi rešavaju u hodu.

Komentarišući slučaj poljoprivrednika iz okoline Bačke Palanke koji je, kako su preneli mediji, "skinut" sa traktora i kažnjen sa 50.000 dinara jer se vraćao kući dvadesetak minuta po početku važenja policijskog časa, Vučić je rekao da je to samo deo priče i da "niko normalan" ne bi tek tako to uradio.

- Pročitao sam i službenu belešku, neću o njoj da govorim jer hoću da sačuvam tog čoveka... Siguran sam da bi i on sad drugačije postupio - rekao je Vučić.

Upitan da li će se ponovo desiti da poljoprivrednik koji se vraća sa njive mora da odgovara po zakonu, Vučić je odgovorio:

"Niko to normalan ne bi uradio".

Vučić je prokomentarisao da u Srbiji, inače, postoji "neka vrsta obaveze" da one koji iz državnog rukovodstva gostuju na televizijama predstave kao "debile".

- Pa smo mi tu da pokazujemo strogoću, pa ćemo one koji hrane ovu zemlju da jurimo i kažnjavamo... Nisam slučajno rekao da ta priča ima i drugu stranu, ali nevezano za to, moguće je još na desetine slučajeva, u kojima je pogrešio i neko u policiji, ali to su izuzeci - rekao je Vučić.

On je naveo da se srpski policajci i vojnici ponašaju pristojno prema ljudima, čak i veoma bahatim. - Čak i kad se skupi po njih 30 pa ih prave budalama, policajci se ponasaju fer i pristojno - rekao je Vučić.

 Vučić je rekao da je stopa nezaposlenosti u Srbiji posle korona virusa, neće biti viša od prosečne stope nezaposlenosti u Evropskoj uniji. 

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • raka

    Naši poljoprivrednici , neometano obavljaju prolećnu setvu, i policija ih ne zaustavlja.

  • M Novosel

    Naravno da niko nije a i neće skidati poljoprivrednika sa traktora.

  • Natasa

    Predsednik Vučić vodi odgovornu politiku prema svom narodu!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke