• 7

Poljoprivrednici dobili 22.398 dozvola, u sekundi čak 12 zahteva

Poljoprivrednici mogu da upute svoje zahteve za dobijenja dozvole za kretanje tokom policijskog časa e-putem

  • 7
Na poljima u okolini Sombora jesenje duboko oranje njiva

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Do sada je odobreno 22.398 zahteva za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom policijskog časa radi obavljanja neophodnih poslova iz oblasti rastarstva, voćarstva, povrtarstva, stočarstva i pčelarstva, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede.

Inače, danas je oboren rekord tako što je u jednoj sekundi podneto čak 12 zahteva.

Od ukupnog broja do sada odobrenih zahteva, 17.266 zahteva se odnosilo na agromere, a 5.132 zahteva za stočarstvo i pčelarstvo.

Ministarstvo podseća da taj sistem funkcioniše od 22. marta, od kada poljoprivrednici mogu da upute svoje zahteve za dobijenja dozvole za kretanje tokom policijskog časa elektornskim putem na sajtovima Ministarstva poljoprvirede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za zaštitu bilja i Uprave za veterinu.

Kada je reč o posećenosti, od početka rada do sada obe platforme - za agro mere i stočarsku proizvodnju otvorene su više od 5,5 miliiona puta.

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

(Telergaf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mico comi

    9. april 2020 | 13:14

    Selo je zakon. Po bg im padaju fasade po glavi, sad tri dana ne smeju da izadju iz golubarnika, ma super im je taj zivot nema sta hahahha. Zato ja u dvoriste, malo sljiva malo pasulj i tako. Mogu i po selu da setam posto milicije nigde. Aj beogradjani lepo se provedite za vikend ahahah

  • Dragan Jovanovic

    9. april 2020 | 20:38

    Podneo sam dokumenta za dozvolu kretanja na farmi koju imam i nisam dobio.Mnogo je od Petka do ponedeljka da neodem na farmu i da nahranim zivotinje,a ovi po zgradama mogu pekinezeri da izvode u šetnju.Ministre ko ti sedi i donosi dozvole?

  • Rados

    10. april 2020 | 12:02

    Neznam sta je ispravno,dok su jedni u karantinu drugi traze dozvole da mogu nesmetano da truju prirodu otrovima koji se bekontrolisano prosipaju po njivàma zato nam priroda ovako i vraca. Naravno svaka podrska ljudima koji idu na njivu i proizvode hranu i za ove u gradu i ove na selu ali pritom vode racuna da i zec i vrana ostanu zi vi za njih kapa dole i jedno veliko BRAVO. A ovi drugi nek se zapitaju kad prikace prskalicu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>