Žene na selu i dalje u lošoj poziciji: Tek svaka šesta ima nekretninu na svoje ime

U selima je kod žena i dalje prisutna svest da nisu deo roditeljskog doma, pa se odriču prava na udeo ili nasledstvo

Komentari

 • Tako je to

  Na selu ne uzimaju nasledstvo iz više razloga : 1. ako ima brata ili braću ostavlja se njima po nekom nepisanom pravilu 2. ako uzme njivu šta da radi sa njom da proda jeftino neisplati se da je obrađuje ako je u istom mestu i može a ako je u petom selu ? 3. da uzme deo kuće kako? ne može da skine sprat i ponese za sobom itd, itd E sad može brat da joj isplati njen zakonski deo a od čega treba pola života da radi da bi sestri ili sestrama isplatio njihov deo. Tako da ženska deca kada se udaju imaju pomoć roditelja u skladu sa mogućnostima a deoba ,,pa žensko je udala se pomažemo koliko možemo"....

 • LELE

  PA NEK SRBIJA PREPIŠE NEKU IMOVINU ŽENAMA SA SELA PA ĆEMO IMATI.ŠTA VAS BRIGA ZA NAS ŽENE SA SELA FUUUUUJJJJJ

 • Zeneeee

  Dosadile vise i zene i zenska prava. Zenska prava su izmisljena da bi se unistila porodica kao institucija zato sto se lakse upravlja individuom.

 • g

  Na selu i muskarac retko ima nekretninu, kucu, plac, njivu, sumu na svoje ime. Cutis i radis dok se deda od 95g.ne upokoji pa ostavi tati od, bezmalo, 80g.pa ti nasledis kad dodjes u, tako neke, 'fine' godine. E sad, ako imas srece da docekas ok, ako ne, nista..otprilike kao u VB..kraljica i princ Carls, umrece a krunu docekati nece..zene?! E to je tek posebna, jadna prica..da, da dodam- moze da se desi da se deda ozeni pa komplet porodica ostane na ulici, zbog takvog sistema nasledjivanja, znam par primera.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke