• 22

Grom napravio havariju u Priboju: Ugušilo se 1.400 koka nosilja na jednoj od najvećih farmi

, Telegraf Biznis

Pre ove nepogode Hasanagić je bio jedan od najvećih proizvođača jaja u ovom kraju Srbije, a sada je njegova farma desetkovana jer se ugušilo više od polovine koka nosilja

  • 22
Koke nosilje, gušenje, Udar, grom, Priboj

Foto: Rina.rs

U okolini opštine Priboj jako olujno nevreme, praćeno grmljavinom, pričinilo je ogromnu materijalnu štetu.

Na farmi Muamera Hasanagića usled udara groma nestalo je struje i zbog toga se ugušilo 1.400 koka nosilja.

- Nevreme je u ovom kraju sinoć nosilo sve pred sobom. Kad sam ušao na farmu imao sam šta i da vidim. Više od hiljadu koka, koje se nalaze na gornjem spratu, ugušeno je od velike količine toplote koja je nastala prilikom nestanka struje. Šteta je oko osam hiljada evra, a ovo jato koje je nastradalo uneo sam pre nepuna dva meseca - rekao je Muamer za RINU.

Uzgojem koka nosilja ovaj Pribojac bavi se oko deset godina i ovo je najveća materijalna šteta koju je do sad pretrpeo.

- Ovakav vid havarije ne može nikako da se osigura, samo može kad su u pitanju poplave ili neke druge vremenske nepogode. Ovo je veliki gubitak, jer ovaj posao je trebalo još uvek da razvijamo, šta će sada biti niko ne zna - kaže on.

Pre ove nepogode Hasanagić je bio jedan od najvećih proizvođača jaja u ovom kraju Srbije, a sada je njegova farma desetkovana jer se ugušilo više od polovine koka nosilja.

Video: Grad veličine oraha pokosio useve, saobraćaj u prekidu: Oluja nosila sve pred sobom u Prijepolju

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gix

    Za Jovana! Za tvoju i formaciju dobar agregat kosta do 8000 hiljada evra ako nesto neznas ne lupetaj! Treba pokrenuti ventilator i daca sa vodom da bi hladio farmu! Ja gajim 12000 hilj polica tovnih svaki drugi mesec posao je to!?

  • teorija zavere

    Ne kapiram? Kolika to temperatura treba da bude da bi se ugusile od temperature? Ako je bilo nevreme tesko da je sunce upeklo?

  • Slavica

    Nek si ti ziv i zdrav.Koka bice.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke