• 34

Prodaja junetine pala 70 odsto u Srbiji, država je zbog toga upravo donela važnu odluku

, Telegraf Biznis

Država obezbedila dva miliona evra pomoći uzgajivačima junadi

  • 34
Junetina, juneće meso

Foto: Shutterstock

Zbog opšteg pada tražnje za junećim mesom na svetskom tržištu, ali i na tržištu Srbije za čak 70 odsto, država je donela odluku da pomogne našim uzgajivačima kroz interventni otkup tovne junadi vredan miliona evra, potvrđeno je za Telegraf Biznis.

Obezbeđena je izuzetno dobra otkupna cena junadi od gotovo 2, 15 evra po kilogramu.

Iako je ponovo počeo izvoz za Kinu i tursku, odluka o otkupu je doneta i se zbog svih negativnih posledica korona virusa na tržište mesa sačuvala proizvodnju junadi u Srbiji. Pomoć će sprovoditi Ministarstvo poljoprivrede.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neeeee

    Ne , nego skinite cenu na pola pa da vidite kako ce se prodavati !! Na istok i zapad se prodaje naša junetina bud zasto , a ovde ko suvo zlato kao i teletina !

  • DS

    Kako nece pasti?,kila 900 dinara.

  • DRagutin

    Dok su oni Turski biznismeni plaćali 2.5 € po kilogramu žive vage bilo je ok i proizvodjači su bili skromno zadovoljni, ALI, čim se umešao javno Rasim Ljajić upropastio je sve... Ko zna šta im je sve tražio i oterao ih i sada država treba da "pomogne" da bi ti isti seljaci dobili 2.15€ po kilogramu! Sramota je mala reč šta se kod nas radi i sve na štetu tih vrednih ljudi sa sela dok se svi ne istrebe!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke