• 3

Afrička kuga se opet vratila u Srbiju, žarište Negotin

S afričkom kugom, opet se bore i susedi

  • 3
prase

Foto: Pixabay

U timočkom delu opštine Negotin ponovo se pojavila afrička kuga svinja što su potvrdili i rezultati analize, potvrđeno je za naš portal.

Ovaj virus, pojavio se u selu Aleksandrovac zbog čega je doneto rešenje o proglašenju zaraženog područja oko ovog timočkog sela u poluprečniku od tri kilometra.

Ovo se odnosi na Aleksandrovac, ali i na susedna sela Kovilovo, Rajac i Crnomasnicu, koji su, takođe, proglašeni zaraženim područjem.

Rešenjem Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, područje poluprečnika od najmanje 10 kilometara oko žarišta zaraze u Aleksandrovcu proglašeno je ugroženim od zarazne bolesti afričke kuge svinja.

- Mora se shvatiti ozbiljnost situacije. Neophodno je preduzeti sve mere na suzbijanju širenja zaraze i edukaciju stanovništva da sve sumnjive slučajeve oboljenja na svinjama prijave i da leševe ne ukopavaju sami – poručuju iz Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Video: Ne postoji vakcina protiv afričke kuge svinja

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ciklon b

    znači kolji sve, da vam država ne pomogne ko zimus.

  • Zz

    Ozdravi klempo sto pre!🐷

  • PO

    Još nije svinjokolj a prerano se pojavila,možda treba da se cena živih svinja obori zbog maloprodajne,da nije previsoka za prazan džep građana.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke