• 6

Svaki treći zalogaj u ishrani dugujemo njima: Ogroman broj pčela uginuo zbog pur pene u košnicama

Porodica Jovanović iz Melenaca moli sve koji nešto saznaju da slučaj prijave policiji, Društvu pčelara "Rusanda" ili da okrenu ovaj broj

  • 6
pčelar, pčele

Foto: Pixabay

Košnice porodice Jovanović, koje se nalaze na putu Zrenjanin - Melenci, nedavno su napunjene pur penom što je dovelo do uginuća velikog broja pčela.

Podataka o počiniocima nema, te ova porodica moli sve koji nešto znaju o spornom slučaju - da se obrate policiji, Društvu pčelara "Rusanda" iz Melenaca ili da okrenu broj 063/702-96-00, prenosi KTV.

Porodici iz Melenaca nedavno su nepoznati počinioci gotovo uništili pčelinje društvo, tako što su napunili košnice pur penom. Na putu Zrenjanin - Melenci, posle elemirske raskrsnice sa desne strane, nalaze se 62 košnice. Tamo su već četiri godine i niko se do sada nije žalio niti ih dirao.

Porodica Jovanović prijavila je slučaj policiji.

Podsećamo, medonosna pčela je najvažniji oprašivač među insektima, i njena uloga u ekosistemu je višestruka. Štaviše, svaki treći zalogaj u ishrani čoveka - zavisi upravo od njih.

Video: Plemeniti vozač pronašao umornu pčelu u automobilu, nahranio je šećerom i pustio da odleti

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    Mrzim pčele i ose.👻Plaše me..👻

  • Žile

    Štetočina imamo na pretek.Još da možemo negde da ih izvezemo pa da nas sunce ogreje zauvek.

  • Garry

    Pčelarim 10tak godina,lično nisam imao većih negativnih iskustava bilo sa komšijama(na zimovniku) bilo na terenu(seleći sam pčelar)...bilo je prigovora ali sam ih uvek rešio komunijacijom a većim njih je bila posledica neobaveštenosti/neznanja tipa:"komšija ja od tvojih pčela ne mogu da izađem na terasu" - ja odem tamo i vidim da su se njemu divlje(solitarne) pčele nastanile u trščanom paravan, savetujem mu da zameni paravan nečim drugim, on se malo nećka a njegova supruga presrećna:konačno će gore staviti lamperiju... Međutim ekstremna eskalacije sukoba tipa zatvaranje leta košnica pur penom (znajući ili ne znajući da će pčele uginuti)... to nije nešto do čega dolazi preko noći-sigurno ste imali neki sukob/problem, gde krivica možda nije na vašoj strani tako da dobro razmislite šta vam se desilo zadnje godinu dve, možda ni nema veze sa pčelama pa ćete sami doći do toga ko je verovatni krivac...... najteže će vam biti to i dokazati.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke