• 0

Marko prodaje džem od ljutih papričica i kozji sir u maslinovom ulju: "Samo priroda nas leči"

- Zbog brzog tempa života i posla, zaboravili smo da nas je priroda othranila i da samo priroda može da nas izleči - poručuje Marko.

  • 0
Marko Gavrilovic, Topola

Foto: RINA

Pored glavnog puta, između naseljenih mesta oko Topole, često se može videti tezga na kojoj se prodaje voće, povrće i zimnica. Za ovdašnje poljoprivrednike ovo je još jedna prilika da prodaju svoje proizvode i da nešto zarade. Marko Gavrilović iz Topole, odlučio se za ovakav vid prodaje i kako kaže, zarada je solidna, a mušterija sve više.

- Prethodnih godina smo imali tezgu za Oplenačku berbu i tada bi prodavali naše proizvode. Međutim, kako je uvek bilo viška voća i povrća morali smo se snaći da to i prodamo. Deo voća i povrća je od naših prijatelja kojima izlazimo u susret i pomažemo im da dođu do zarade. Najviše se u ovom periodu kupuje zimnica, ajvar uglavnom ali i ostali proizvodi iz naše ponude - rekao je za RINU, Marko Gavrilović, vlasnik tezge nedaleko od centra Topole.

Ovaj domaćin ističe da se kod njega najviše kupuje kozji sir koji njegova majka priprema na poseban način.

- Kupci su nam najviše iz Beograda, Kragujevca i okolnih gradova i sve češće dolaze kući kod nas. Kozji sir u maslinovom ulju polako postaje naš brend jer se dosta kupuje i već razmišljamo o proširenju kapaciteta. Takođe, džem od ljutih papričica je naš proizvod sa kojim smo postali prepoznatljivi - kaže Gavrilović.

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u državi smanjila je kupovnu moć, ali je probudila svest kod ljudi o prirodnim i zdravim domaćim proizvodima.

- Kozje mleko i sir su izuzetno zdravi, ajvar pripremljen na smederevcu, voće i povrće koje nije prepuno hemije možda su spas za sve naše bolesti. Zbog brzog tempa života i posla, zaboravili smo da nas je priroda othranila i da samo priroda može da nas izleči - poručuje Marko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>