• 23

Povučen susam iz svih prodavnica Maksija i Tempa u Srbiji

Iz svih maloprodajnih objekata povučen je proizvod privatne robne marke "Premia susam seme" od 100 grama, proizvođača Moravka pro

  • 23
Semenke susama Foto: Shutterstock

Delez Srbija je iz svih maloprodajnih objekata povukla proizvod privatne robne marke Premia susam seme od 100g, proizvođača Moravka Pro d.o.o.. potvrđeno je za Telegraf Biznis.

Kompanija je samoinicijativno poslala proizvod na laboratorisjka ispitivanja.

- Kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, kompanija je samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda privatne robne marke PREMIA. Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu - navode nam iz ove kompanije.

Pozivaju kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme 100g u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini da taj  proizvod,  sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im izvršen povraćaj sredstava - navode.

susam Foto: Delez

"Kompanija Delez Srbija ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja".

Kako je Telegraf Biznis prvi objavio, susam iz Indije vraćen je sa srpske granice.

Kako su za naš portal rekli u resornom ministarstvu, granična fitosanitarna inspekcija tokom svojih službenih kontrola vrši kontrolu ostataka pesticida, metala i drugih kontaminenata u hrani i hrani za životinje. Između ostalog susam i proizvodi koji sadrže susam poreklom iz Indije, redovno se kontrolišu na prisustvo etilen oksida.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    2. februar 2021 | 16:31

    Moja žena skoro sve pojela i vidim sinoć ugašeno svetlo a ona svetli ko sijalica

  • Vesna

    2. februar 2021 | 16:21

    Kontrola kvaliteta se sprovodi pre radnje, a ne posle kad smo vec utrosili ovaj susam.Konkretno vec smo celu kesicu u ovom mesecu stavili na hleb i dali i deci.Ovo je za tužbu potrošača.

  • Ja

    2. februar 2021 | 16:46

    A šta će ovi što su već pojeli...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>