Zato u velike kompanije nikad nikakva inspekcija nije usla , niti sme da udje . A od sitnih proizvodjaca se otima da bi sutra uzeli i zemlju za bagatelu..Mali nezasticeni ljudi su uvek na udaru za sve na zalost..
Vidi se da si sa zapada,ljudi na zapadu ne peku rakiju da bi zaradaili neku crkavicu da dopune malo budzet nego rade za platu i to masnu ugalvnom a ne kod nas penzioneri sa 130 150 evra prezivljavaju i koliko ih samo vidjam prodaju jaja ,voce ,jabuke sto uberu kod sebe kuci da bi zaradili 200 300 dinara da ima za hleb,i onda dodje inspekcija i kazni ga a ove probisbete politicare milionske poreze tajkune niko ne proverava,zato smo i tu gde jesmo.
Glup komentrar koji dolazi od strane osobe koja ne zna puno. Mali je mali jel za više i nije. Ti mali gledaju da sve nacine zakinu radnika i državu. Ajde stavite prst na celo pa porazmislite gde se to radnici prijavljuju na minimalac a resto placaju na ruke, gde možete da radite na crno. Samo kod malog srpskog privatnika. U velikim, ozbiljnijim, stranim komanijama ne možes da krenes da radis bez potpisanog ugovora i odradjenih svih treninga koji se ticu bezbednosti i zastite na radu. Mali privatnik nece da plati doprinose za radnika, nece da nabavi nove masine kojima se posao obavlja na brzi, laksi i jednostavniji nacin nego ce postojece da koristi dok skroz ne crknu. Radila sam u firmi koja zaposljava 400 ljudi i kada smo pokretali kompaniju bila nam je potrebna fima koja bi nam obezbedjivala usluge keteringa. Nasli smo coveka na lokalu-varosi koji je imao sve potrebne HCCP sertifikate. Radili smo sa njim manje od godinu dana dok nas nije potrovao. Pricala sam mu lepo-Branko angažuj profesionalnog kuvara hranis nekoliko stotina ljudi svaki dan, ne može samo da se jede meso i krompir, ne, on je terao pricu sa troje zaposlenih. Sta se desilo jedan se razboleo i bolestan radio, jel kod malog srpskog privatnika se ne otvara bolovanje nego se radi, zarazio je svoje kolege koji rade na pripremi hrane, naposletku nekolicina naših zaposlenih je zavrsila u bolnici od trovanja a mi smo krenuli da hranu nabavljamo od velike ketering firme iz Beograda.
E Natasa, i da znas da upotrebis jel' i jer gde treba i ne bi ti bio dobar komentar. Ovde se radi o ljudima sa sela koji ispeku nekoliko litara rakije, vise za sebe, manje za prodaju, a ne da se obogate. Promasila si Natasa!
Boro
Stiže evropa
Podelite komentar
Vlajko
Narkotike može da prodaje De oce a rakiju ne
Podelite komentar
Lolana
Zato u velike kompanije nikad nikakva inspekcija nije usla , niti sme da udje . A od sitnih proizvodjaca se otima da bi sutra uzeli i zemlju za bagatelu..Mali nezasticeni ljudi su uvek na udaru za sve na zalost..
Podelite komentar
mima
@Lolana
zato sto su kompanije zna se cije, a mi ocigledno nismo niciji, pardon kad treba kaznjavati onda smo njihovi,
Podelite komentar
Grunf
Ma lako je. Registruješ se. Plaćaš porez i prodaji rakiju. Na zapadu bi zbog te rakije gulio robiju.
Podelite komentar
Deni
@Grunf
Vidi se da si sa zapada,ljudi na zapadu ne peku rakiju da bi zaradaili neku crkavicu da dopune malo budzet nego rade za platu i to masnu ugalvnom a ne kod nas penzioneri sa 130 150 evra prezivljavaju i koliko ih samo vidjam prodaju jaja ,voce ,jabuke sto uberu kod sebe kuci da bi zaradili 200 300 dinara da ima za hleb,i onda dodje inspekcija i kazni ga a ove probisbete politicare milionske poreze tajkune niko ne proverava,zato smo i tu gde jesmo.
Podelite komentar
panic
drugi put motku pa mu udariti dobru masazu pa dajte oglas za masazu i namestanje rebra ako ne stoje kako treba
Podelite komentar
Igor
Da bi veliki uspeo,mali mora da propadne.
Podelite komentar
JO
@Igor
Ne. Dovoljno je da se registruje i plaća porez.
Podelite komentar
Natasa
@Igor
Glup komentrar koji dolazi od strane osobe koja ne zna puno. Mali je mali jel za više i nije. Ti mali gledaju da sve nacine zakinu radnika i državu. Ajde stavite prst na celo pa porazmislite gde se to radnici prijavljuju na minimalac a resto placaju na ruke, gde možete da radite na crno. Samo kod malog srpskog privatnika. U velikim, ozbiljnijim, stranim komanijama ne možes da krenes da radis bez potpisanog ugovora i odradjenih svih treninga koji se ticu bezbednosti i zastite na radu. Mali privatnik nece da plati doprinose za radnika, nece da nabavi nove masine kojima se posao obavlja na brzi, laksi i jednostavniji nacin nego ce postojece da koristi dok skroz ne crknu. Radila sam u firmi koja zaposljava 400 ljudi i kada smo pokretali kompaniju bila nam je potrebna fima koja bi nam obezbedjivala usluge keteringa. Nasli smo coveka na lokalu-varosi koji je imao sve potrebne HCCP sertifikate. Radili smo sa njim manje od godinu dana dok nas nije potrovao. Pricala sam mu lepo-Branko angažuj profesionalnog kuvara hranis nekoliko stotina ljudi svaki dan, ne može samo da se jede meso i krompir, ne, on je terao pricu sa troje zaposlenih. Sta se desilo jedan se razboleo i bolestan radio, jel kod malog srpskog privatnika se ne otvara bolovanje nego se radi, zarazio je svoje kolege koji rade na pripremi hrane, naposletku nekolicina naših zaposlenih je zavrsila u bolnici od trovanja a mi smo krenuli da hranu nabavljamo od velike ketering firme iz Beograda.
Podelite komentar
GP
@Igor
E Natasa, i da znas da upotrebis jel' i jer gde treba i ne bi ti bio dobar komentar. Ovde se radi o ljudima sa sela koji ispeku nekoliko litara rakije, vise za sebe, manje za prodaju, a ne da se obogate. Promasila si Natasa!
Podelite komentar
Yes
Samo njihovi mogu da proizvode.
Podelite komentar
Vlajko
Nije on došo na pravu terasu
Podelite komentar
Mile
@Vlajko
Vaistinu.
Podelite komentar