• 2

"Toga najviše fali u Vojvodini": Predrag iz Karađorđeva se odrekao deo zemljišta i posadio šumu

- Deset posto svoje obradive površine sam reskirao da stavim pod šumu. Kada bi svi to uradili, bilo bi kao u raju - priča ovaj poljoprivrednik

  • 2
Šuma, Banatsko Karađorđevo

Printskrin: Youtube/RTV Santos

Predrag Maljković poljoprivrednik iz Banatskog Karađorđeva, mesta u opštini Žitište, rešio je da jedan deo svog imanja pošumi.

U poslednje vreme možemo da čujemo priče o ekologiji, zaštiti životne sredine, i pravljenja eko kutaka, a jedno od njih je stvorio upravo Maljković. On je pre 6 godina zasadio drvorede topole, prenosi RTV Santos.

- Želja mi je uvek bila da imam šumu, a pre nekoliko godina sam došao u mogućnost da to i napravim. Ova tri hektara zemlje nisu baš obradiva, ali su pogodna za šumu i konkretno - topolu - priča Predrag.

Kako kaže, ono što najviše nedostaje u Vojvodini upravo je šuma.

- Deset posto svoje obradive površine sam reskirao da stavim pod šumu. Kada bi svi to uradili, bilo bi kao u raju - priča Maljković apelujući na sva udruženja građana, političare, opštine i sve strukture vlasti, da se uključe u ovakve akcije.

On ističe da treba da se potrudimo da ostavimo nešto mlađima, iako na njima svet ostaje. Predrag planira i da posadi hrast na još jednom delu svoje zemlje.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    Tako suma raste godinama i jednom dodjes a sume vise nema, neko sve posekao i pokrao preko noci, to je scenario koji se desava svakog dana u Srbiji....

  • Vuk

    A gde će nego u Vojvodini, Vojvodina uvek čupa iz krize, dok u Srbiji seku šume kao na takmičenju. Preševo, Medveđa, Bujanovac SVE posekoše, kradu i nose na Kosovo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke