• 2

Nedimović povodom reeksporta voća: Poljoprivreda neće biti poligon prevarantima

Petorica odgovornih su, kako se sumnja, sačinila lažnu dokumentaciju o otkupu i isplati breskvi i nektarina poljoprivrednim proizvođačima iz Srbije, koju su proizvođači potpisivali

  • 2
Branislav Nedimović Branislav Nedimović / Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Petoro odgovornih lica privrednih društava i 63 poljoprivredna proizvođača uhapšena su zbog sumnje da su malverzacijama oštetili budžet Republike Srbije za 107.103.765 dinara.

Sumnja se da su N. P, K. P, N. C, Z. C. i B. K, tokom 2017. i 2018. godine, breskve i nektarine uvezene iz Grčke lažno deklarisali kao da su srpskog porekla, kako bi izvršili reeksport voća kupcima u Ruskoj federaciji.

Tim povodom oglasio se i ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, koji je danas rekao da je "interes države i zaštita poštenih poljoprivrednika prioritet svih prioriteta, te da poljoprivreda neće biti poligon prevarantima".

Podsećamo, krivična prijava je podneta i protiv firme "New land of fruit" za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i poreska utaja. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>