• 2

Jaja pred Uskrs 8,5 dinara: Aktuelne cene u domaćim marketima i na pijacama

Na pijacama u Srbiji ovih dana možete naći i već ofarbana i ukrašena kokošija jaja, ali jedno košta od 50 do 100 dinara

  • 2
jaja, uskrs

Foto: Freepik

U nedelju, 2. maja ove godine, obeležava se pravoslavni Uskrs, i u gotovo svim domaćinstvima širom zemlje uveliko se radi na pripremi: kupuju se kartoni jaja, boje, dekoracija.

Domaćice kažu da krupnija jaja, koja su plaćale i 14 dinara, sada koštaju upola manje. Tako je karton od 10 jaja u proseku od 80 do 110 dinara, a naša čitateljka je jedno jaje platila 8,5 dinara u poznatom domaćem lancu.

Najskuplja klasa na pijacama košta 160 dinara po pakovanju, dakle, tu su cene malo više, dok je u nemačkom trgovinskom lancu karton od 30 jaja na ceni od 250 dinara.

Naravno, uglavnom se kupuju kokošija jaja, mada su kao i svake godine zastupljena i jaja prepelice, a jedno košta oko 10 dinara. Naše domaćice u poslednje vreme posebno vole bela jaja, koja u proseku koštaju od 17 do 20 dinara. Budući da, recimo, jedno pačje jaje košta kao 10 kokošijih - jasno je koja su prvi izbor.

Kada je reč o kesicama farbi za jaja, i tu su negde primenjene akcije, te tako komad košta 5,99 dinara, a regularna cena je oko osam dinara. Naravno, mogu se naći i specijalne boje po ceni od 50-ak dinara. Jedna kesica, sa intenzivnom bojom, kojom se može ofarbati oko pet jaja da bi boja bila autentična, košta od 10, 30 do 50 dinara na pijacama.

Na pijacama u Srbiji ovih dana možete naći i već ofarbana i ukrašena kokošija jaja, ali jedno košta od 50 do 100 dinara. Od 100 do 150 dinara je cena za jedno morkino ili guščije jaje.

Još jednom podsećamo da Zelene pijace neće raditi za Uskrs, osim pijaca: "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi u periodu od 06 do 13h.

Video: Razmatra se kako će se vakcinacija vršiti tokom paznika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    28. april 2021 | 09:39

    Sto drzava ne otkupu ribu iz Ecke, prasice, jaganjce i marketi ponude prodavcima po povoljnim cenama.Da se sirotinja raja malo omrsi, vec godinu dana posti.....ni za hleb, cim stignu 30 e.

  • Boban

    29. april 2021 | 06:51

    Ja sam u jednoj prodavnici pre 3 dana kupio jaja po 11 din a druga su u istoj toj prodavnici bila po 13 dinara, juce sma u drugoj prodavnici kupio po 8 dinara jaja.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>