• 0

Dobijaju pečurke, jagode, zelenu salatu, bosiljak: Ovako izgleda prva svetska podvodna farma

Koordinator projekta kaže da svake godine otkrivaju nešto novo, a to uključuje eko-turizam, uzgoj ribe, uzgoj morskih algi

  • 0
Jagoda, jagode, voće, strawberries, strawberry

Foto: Pixabay

Prva podvodna farma na svetu, nazvana "Nemo’s Garden", nakon izrazito duge pauze ponovo je počela da proizvodi voće i povrće. Akcenat je na jagodama i zelenoj salati.

Ocean Reef Group je 2012. kreirala jedinstvenu strukturu koja se sastojala od šest podvodnih staklenika uz obalu Nolija, u Italiji.

Korak po korak, projekat je počeo da daje različito bilje, kao što su bosiljak, različite vrste salata, paradajz, tikvice, pasulj, grašak, aloe vera, pečurke i jagode.

Koordinator projekta kaže da svake godine otkrivaju nešto novo, a to uključuje eko-turizam, uzgoj ribe, uzgoj morskih algi, naučno-istraživačke laboratorije ili podvodne stanice za praćenje istraživanja divljih životinja.

Projekat je pretrpeo ozbiljnu štetu zbog oluje u oktobru 2019, i maltene je trebalo da se potpuno prekine. Onda je usledio novi izazov - kovid-19, ali tim je uspeo da očuva farmu i da ona postane otpornija nego ikad.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nemo’s Garden (@nemos_garden_official)

Video: Šuma svetska, a naša raste na padinama Ovčara kod Čačka: Stefan je napravio svoju fabriku kiseonika

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke