• 0

Dobijaju pečurke, jagode, zelenu salatu, bosiljak: Ovako izgleda prva svetska podvodna farma

Koordinator projekta kaže da svake godine otkrivaju nešto novo, a to uključuje eko-turizam, uzgoj ribe, uzgoj morskih algi

  • 0
Jagoda, jagode, voće, strawberries, strawberry

Foto: Pixabay

Prva podvodna farma na svetu, nazvana "Nemo’s Garden", nakon izrazito duge pauze ponovo je počela da proizvodi voće i povrće. Akcenat je na jagodama i zelenoj salati.

Ocean Reef Group je 2012. kreirala jedinstvenu strukturu koja se sastojala od šest podvodnih staklenika uz obalu Nolija, u Italiji.

Korak po korak, projekat je počeo da daje različito bilje, kao što su bosiljak, različite vrste salata, paradajz, tikvice, pasulj, grašak, aloe vera, pečurke i jagode.

Koordinator projekta kaže da svake godine otkrivaju nešto novo, a to uključuje eko-turizam, uzgoj ribe, uzgoj morskih algi, naučno-istraživačke laboratorije ili podvodne stanice za praćenje istraživanja divljih životinja.

Projekat je pretrpeo ozbiljnu štetu zbog oluje u oktobru 2019, i maltene je trebalo da se potpuno prekine. Onda je usledio novi izazov - kovid-19, ali tim je uspeo da očuva farmu i da ona postane otpornija nego ikad.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nemo’s Garden (@nemos_garden_official)

 

Video: Šuma svetska, a naša raste na padinama Ovčara kod Čačka: Stefan je napravio svoju fabriku kiseonika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>