• 4

Štete od grada minimalne, ispaljeno 12.000 raketa

Sistem protivgradne zaštite funkcioniše u saradnji sa 101 lokalnom samoupravom

 • 4
Grad, nevreme, oluja, Nova Varoš

Foto: RINA

- Štete od grada u različitim procentima zabeležene su do sada na 13,6 hiljada hektara u Srbiji, što je 2,6 promila u odnosu na branjenu površinu, pa se može reći da je ta šteta minimalna - ocenio je danas direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Jugoslav Nikolić.

Podnoseći izveštaj skupštinskom odboru za poljoprivredu, ocenjuje da bi to značilo da su kulture na 6,5 hiljada hektara totalno stradale od grada što je 1,3 promila branjene površine, ako bi se sabrali procenti oštećenja.

Nikolić je istakao da sistem protivgradne zaštite funkcioniše u saradnji sa 101 lokalnom samoupravom, a da 89 gradova i opština dodatno stimuliše rad strelaca. Kaže i da je od 95 dana ove sezone, 45 dana bilo sa gradonosnim procesima, a od toga je u 38 dana bilo raketnih protivgradnih dejstava.

Od 18,5 hiljada obezbeđenih protivgradnih raketa - utrošeno je gotovo 12 hiljada raketa što su decenijski rekordi. Kako je objasnio, RHMZ je obezbedio dodatne rakete, a Vlada Srbije izdvojila je 150 miliona dinara za nabavku dodatnih 4.000 komada.

Nikolić navodi i da je ulaganjima, tokom poslednjih godina, sistem odbrane od grada značajno unapređen, te da je trenutno u mogućnosti da deluje 261 automatski lanser protivgradnih raketa.

Video: Porasla cena svinja na 160 do 165 dinara bez PDV-a: Uzgajivači kažu sad smo na pozitivnoj nuli

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Veteran

  Ti što rade na raketama nemoz Vola u d..e da pogode..

  0
  1

  Podelite komentar

 • A

  Sud je merodavan, oni puštaju ubice dece

  0
  0

  Podelite komentar

 • Neske

  Pa zar je stvarno tako.Opsina Raska ima stete od par miliona evra u 2 naleta.Uopste nisu dejstvovali iako su imali naloge.Radarski centar Sjenica je totalni haos,nesposobni rukovodioci,strelce biraju na foru,samo da ispune normu.4 od 9 stanica je u sistemu i tih cetiri nisu funkcionalne.Dokazivacemo se na sudu.Pozdrav

  5
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke