• 0

U susret Paradajz festu: Opština Lebane prva po proizvodnji u Srbiji, očekuju brojne kupce

Takođe je planirano i takmičenje u više kategorija

  • 0
Paradajz

Foto: Pixabay

U Lebanu će prvi put, od 30. jula do 1. avgusta, biti održana manifestacija Paradajz fest, na kojoj će poljoprivrednici iz te opštine predstaviti svoje proizvode.

Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Lebane i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS).

Opština Lebane je prva po broju proizvedenog paradajza u Srbiji, a cilj ove manifestacije je, pre svega, promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala, kao i promocija Lebana.

U lokalnoj samoupravi smatraju da će se ovim događajem privući potencijalni kupci i povezati sa lokalnim proizvođačima paradajza, kao i sa proizvođačima ostalih poljoprivrednih proizvoda koji se uzgajaju na teritoriji opštine. Festival će biti izložbeno-prodajnog karaktera, dakle, sva jela i proizvodi moći će da se probaju i kupe.

Takođe je planirano i takmičenje u više kategorija.

Inače, u proteklom periodu bilo je dosta problema upravo sa ovim povrćem. Država je obećala pomoć, zbog niske cene, a Leskovčani koji se bave uzgojem paradajza - na kraju su bili zadovoljni.

Video: Njemu su lopovi obrali tonu trešanja: Marko razočaran hoće sve da počupa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>