Odes na letovanje i tamo spremas zimnicu najjeftinije a ko jos sprema zimnicu kad imas smrznuto povrce ne znam ni sto mi radi zamrzivac dzaba trosi struju
Zavisi koliko čovek ceni u dinarima svoj rad. Ako svoj rad oko pripreme i pranja posuđa, traženja, biranja, donošenja, pranja, čišćenja, pripreme ne ceniš kao skupu satnicu ne isplati se. Ako to vreme i rad ceniš puno, isplati se. Dakle, u zavisnosti od toga koliko čovek ceni svoj rad.
U svakom slučaju, sad ima staklenika, trgovina preko cele planete je razvijena. Zimnica više i nije neophodna jer čovek cele zime može uzimati sveže.
Nije ti najvažnije pitanje. Već da li hoćete da se trujete u verujete masovnoj industriji ili pak ono što sami sadite, berete i pripremate. Industriji ne bih nikada verovao ali čovek u međuvremenu nema drugi izbor. Ajvar, "Bakina tajna" pa svi ostali. Takav ajvar sam jeo samo od pokojne bake koja potiče iz okoline Leskovca. I ostali proizvodi od njih su odlični. Na žalost i najskuplji. Kad vidim ajvar, da izgleda kao puding, bežim u širokom krugu od njega. Na žalost, sve manje ljudi zna da sprema zimnicu i ne želi da investira vreme i snagu oko spremanja zimnice. Zato što smo se razmazili i jedemo to što jedemo (a to niko ne zna šta je to stvarno)
Vise se isplati kupiti zimnicu nego je sam stavljati . To je ISTINA , a o drugim aspektima se može razgovarati ( ukus) i.t.d. Cenovno bolje je kupovati po potrebi .
Ne valja kad je jeftin a sad kad je skup nema ga. Državo uvezite padadajz da narod spremi zimnicu. Ovi naši nek svoj bace u potok. Drže cenu i ćute a lad se uveze protestvuju. Kuš bre
@mama Nemac bi uzeo i izmet da je za dzaba a ne da kupuje samo svoj proizvod pa neka je i skuplji!Zivim ovde 20 god i gledam ih svaki dan kako zive a ne da kupuju svoje skuplje proizvode!
To je donekle tačno. Ljudi u stvari traže svoj deo jer stvar u tome da se od njih kupuje jeftino a prodaje se na pijacama skupo. Jabuke se recimo od seljaka otkupljuju i za 20 din a prodaju po pijacama, gde se porez ne plaća za 100 i više
Gili
Ako žive1- 2 člana bolje kupiti. Za veću porodicu, na kvantnu pijacu pa kupiti povrće i spremati.
Podelite komentar
X
E, zato treba uvoziti... Ovako im sve malo pa cene dizu u nebesa ! Sramota !
Podelite komentar
Jelena Lukic
@X
Pa vi sadite, kopajte, stitite od stetocina, cupajte zaperke, zalivajte, cuvajte od grada pa onda mozete i po dva dinara da prodajete.
Podelite komentar
Kaja
Uzimajući u obzir bezobrazno visoke cene voća i povrća na pijacama, ni jedno ni drugo nije isplativo.
Podelite komentar
Voja
Odes na letovanje i tamo spremas zimnicu najjeftinije a ko jos sprema zimnicu kad imas smrznuto povrce ne znam ni sto mi radi zamrzivac dzaba trosi struju
Podelite komentar
Koča
Zavisi koliko čovek ceni u dinarima svoj rad. Ako svoj rad oko pripreme i pranja posuđa, traženja, biranja, donošenja, pranja, čišćenja, pripreme ne ceniš kao skupu satnicu ne isplati se. Ako to vreme i rad ceniš puno, isplati se. Dakle, u zavisnosti od toga koliko čovek ceni svoj rad. U svakom slučaju, sad ima staklenika, trgovina preko cele planete je razvijena. Zimnica više i nije neophodna jer čovek cele zime može uzimati sveže.
Podelite komentar
Somborac
Nije ti najvažnije pitanje. Već da li hoćete da se trujete u verujete masovnoj industriji ili pak ono što sami sadite, berete i pripremate. Industriji ne bih nikada verovao ali čovek u međuvremenu nema drugi izbor. Ajvar, "Bakina tajna" pa svi ostali. Takav ajvar sam jeo samo od pokojne bake koja potiče iz okoline Leskovca. I ostali proizvodi od njih su odlični. Na žalost i najskuplji. Kad vidim ajvar, da izgleda kao puding, bežim u širokom krugu od njega. Na žalost, sve manje ljudi zna da sprema zimnicu i ne želi da investira vreme i snagu oko spremanja zimnice. Zato što smo se razmazili i jedemo to što jedemo (a to niko ne zna šta je to stvarno)
Podelite komentar
R O S A R I O C E N T R A L
Vise se isplati kupiti zimnicu nego je sam stavljati . To je ISTINA , a o drugim aspektima se može razgovarati ( ukus) i.t.d. Cenovno bolje je kupovati po potrebi .
Podelite komentar
Sremac
Kupovni ajvar ni svinjama ne bi dao
Podelite komentar
tea
@Sremac
nisi potrefio pravu marku,kupi makedonski 8oo din tegla i probaj.
Podelite komentar
Nenad
@Sremac
Oces da kazes da ga ni svinje nece jedu nema nista bez domaceg ajvara
Podelite komentar
Jelena
Isplati se ostavljati zimnicu jer znaš šta si i kako ostavio a uz to je uvek ukusnija domaća od kupovne zimnice.
Podelite komentar
tea
@Jelena
mozda nesto,ali ne sve i kupovno je pristojno,cvekla,kornisoni itd.
Podelite komentar
Aleksandar
@Jelena
Kako da ne, znas bolje od tehnologa I kontrolisanog procesa proizvodnje. Ljudi treba da shvate da je 1958godina davno prosla.
Podelite komentar
prc
Ko je to izračunao da je realno da paradajz košta 50 din?
Podelite komentar
Jelena Lukic
@prc
Neko ko misli da povrce na pijacu stigne, tako sto ga neko nacrta i onda tu sliku ozivi 😂
Podelite komentar
Srbijanka
Ne valja kad je jeftin a sad kad je skup nema ga. Državo uvezite padadajz da narod spremi zimnicu. Ovi naši nek svoj bace u potok. Drže cenu i ćute a lad se uveze protestvuju. Kuš bre
Podelite komentar
mama
@Srbijanka
Njemac uvjek bira svoj proizvod u prodavnici makar i skuplji koliko god bio.
Podelite komentar
❤️🤍Srbija
@Srbijanka
@mama Nemac bi uzeo i izmet da je za dzaba a ne da kupuje samo svoj proizvod pa neka je i skuplji!Zivim ovde 20 god i gledam ih svaki dan kako zive a ne da kupuju svoje skuplje proizvode!
Podelite komentar
Koča
@Srbijanka
To je donekle tačno. Ljudi u stvari traže svoj deo jer stvar u tome da se od njih kupuje jeftino a prodaje se na pijacama skupo. Jabuke se recimo od seljaka otkupljuju i za 20 din a prodaju po pijacama, gde se porez ne plaća za 100 i više
Podelite komentar
Mилан
Ти кад спремиш код куће.Не може да се упореди индустријски и домаћи производ….
Podelite komentar
Iii
ii Šta se više isplati?
Podelite komentar
Тодорић
@Iii
Највише се исплати,увек,домаћа зимница,јер знате шта сте ставили у њу,и како.
Podelite komentar