Proverili smo cene: Šta se više isplati? Da li spremati zimnicu kod kuće ili kupiti pakovane tegle?

"Realno je da paradajz košta 50 dinara, ali osim kvantaša cenu diktira i što ga nema dovoljno"

Komentari

  • Gili

    Ako žive1- 2 člana bolje kupiti. Za veću porodicu, na kvantnu pijacu pa kupiti povrće i spremati.

    0
    0

    Podelite komentar

  • X

    E, zato treba uvoziti... Ovako im sve malo pa cene dizu u nebesa ! Sramota !

    1
    0

    Podelite komentar

    • Jelena Lukic

      @X

      Pa vi sadite, kopajte, stitite od stetocina, cupajte zaperke, zalivajte, cuvajte od grada pa onda mozete i po dva dinara da prodajete.

      2
      0

      Podelite komentar

  • Kaja

    Uzimajući u obzir bezobrazno visoke cene voća i povrća na pijacama, ni jedno ni drugo nije isplativo.

    6
    1

    Podelite komentar

  • Voja

    Odes na letovanje i tamo spremas zimnicu najjeftinije a ko jos sprema zimnicu kad imas smrznuto povrce ne znam ni sto mi radi zamrzivac dzaba trosi struju

    6
    5

    Podelite komentar

  • Koča

    Zavisi koliko čovek ceni u dinarima svoj rad. Ako svoj rad oko pripreme i pranja posuđa, traženja, biranja, donošenja, pranja, čišćenja, pripreme ne ceniš kao skupu satnicu ne isplati se. Ako to vreme i rad ceniš puno, isplati se. Dakle, u zavisnosti od toga koliko čovek ceni svoj rad. U svakom slučaju, sad ima staklenika, trgovina preko cele planete je razvijena. Zimnica više i nije neophodna jer čovek cele zime može uzimati sveže.

    13
    3

    Podelite komentar

  • Somborac

    Nije ti najvažnije pitanje. Već da li hoćete da se trujete u verujete masovnoj industriji ili pak ono što sami sadite, berete i pripremate. Industriji ne bih nikada verovao ali čovek u međuvremenu nema drugi izbor. Ajvar, "Bakina tajna" pa svi ostali. Takav ajvar sam jeo samo od pokojne bake koja potiče iz okoline Leskovca. I ostali proizvodi od njih su odlični. Na žalost i najskuplji. Kad vidim ajvar, da izgleda kao puding, bežim u širokom krugu od njega. Na žalost, sve manje ljudi zna da sprema zimnicu i ne želi da investira vreme i snagu oko spremanja zimnice. Zato što smo se razmazili i jedemo to što jedemo (a to niko ne zna šta je to stvarno)

    17
    6

    Podelite komentar

  • R O S A R I O C E N T R A L

    Vise se isplati kupiti zimnicu nego je sam stavljati . To je ISTINA , a o drugim aspektima se može razgovarati ( ukus) i.t.d. Cenovno bolje je kupovati po potrebi .

    20
    0

    Podelite komentar

  • Sremac

    Kupovni ajvar ni svinjama ne bi dao

    17
    7

    Podelite komentar

    • tea

      @Sremac

      nisi potrefio pravu marku,kupi makedonski 8oo din tegla i probaj.

      17
      2

      Podelite komentar

    • Nenad

      @Sremac

      Oces da kazes da ga ni svinje nece jedu nema nista bez domaceg ajvara

      7
      2

      Podelite komentar

  • Jelena

    Isplati se ostavljati zimnicu jer znaš šta si i kako ostavio a uz to je uvek ukusnija domaća od kupovne zimnice.

    24
    3

    Podelite komentar

    • tea

      @Jelena

      mozda nesto,ali ne sve i kupovno je pristojno,cvekla,kornisoni itd.

      9
      2

      Podelite komentar

    • Aleksandar

      @Jelena

      Kako da ne, znas bolje od tehnologa I kontrolisanog procesa proizvodnje. Ljudi treba da shvate da je 1958godina davno prosla.

      0
      0

      Podelite komentar

  • prc

    Ko je to izračunao da je realno da paradajz košta 50 din?

    19
    2

    Podelite komentar

    • Jelena Lukic

      @prc

      Neko ko misli da povrce na pijacu stigne, tako sto ga neko nacrta i onda tu sliku ozivi 😂

      1
      0

      Podelite komentar

  • Srbijanka

    Ne valja kad je jeftin a sad kad je skup nema ga. Državo uvezite padadajz da narod spremi zimnicu. Ovi naši nek svoj bace u potok. Drže cenu i ćute a lad se uveze protestvuju. Kuš bre

    21
    8

    Podelite komentar

    • mama

      @Srbijanka

      Njemac uvjek bira svoj proizvod u prodavnici makar i skuplji koliko god bio.

      11
      3

      Podelite komentar

    • ❤️🤍Srbija

      @Srbijanka

      @mama Nemac bi uzeo i izmet da je za dzaba a ne da kupuje samo svoj proizvod pa neka je i skuplji!Zivim ovde 20 god i gledam ih svaki dan kako zive a ne da kupuju svoje skuplje proizvode!

      11
      4

      Podelite komentar

    • Koča

      @Srbijanka

      To je donekle tačno. Ljudi u stvari traže svoj deo jer stvar u tome da se od njih kupuje jeftino a prodaje se na pijacama skupo. Jabuke se recimo od seljaka otkupljuju i za 20 din a prodaju po pijacama, gde se porez ne plaća za 100 i više

      6
      0

      Podelite komentar

  • Mилан

    Ти кад спремиш код куће.Не може да се упореди индустријски и домаћи производ….

    38
    2

    Podelite komentar

  • Iii

    ii Šta se više isplati?

    19
    1

    Podelite komentar

    • Тодорић

      @Iii

      Највише се исплати,увек,домаћа зимница,јер знате шта сте ставили у њу,и како.

      33
      3

      Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke