• 2
 ≫ 

Održan najveći vinski festival u Srbiji: Prikazano 500 sorti u Sremskoj Mitrovici

 ≫ 

Sremska Mitrovica je sinoć bila vinska prestonica, jer je održan četvrti Vinski park, po broju izlagača najveća vinarska manifestacija kod nas

  • 2

Posetioci najvećeg Vinskog parka u Srbiji, koji se sada već tradicionalno održava u Sremskoj Mitrovici, imali su juče priliku da degustiraju oko 500 sorti posebno biranih vina.

Pored toga, pred ljubiteljima dobrih ukusa našlo se i 20 delikatesnih proizvoda.

Reč je o velikom gastro događaju, koji je okupio domaće istaknute proizvođace.

Ovogodišnja specijalna gostujuća zemlja sa štandom, posebno zanimljivim za sve posetioce, jesu Sjedinjene Američke Države.

Upravo su svečano ovu manifestaciju otvorili zamenik ambasadora SAD u Srbiji Baron Lobstein i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Obilazeći štandove osvrnuli su se na značaj osnaživanja vinarstva i vinogradarstva, naročito na području Srema, odnosno fruškogorja, koje je idealno za tu kulturu.

Država će, kako je poručio ministar Nedimović, i ubuduće stajati iza njih.

 

- Vlada Republike Srbije je neposredno pred pojavu korona virusa donela novu strategiju razvoja vinogradarstva i vinarstva u Srbiji i upravo ovakve manifestacije su jedna od tačaka koje bi trebalo da promovišemo, a to je naše vinogradarstvo i naše autohtone sorte. S druge strane, da promovišemo celu proizvodnju vina, a na to se nadovezuje hrana i ruralni turizam. To je potpuno nova priča koja nam se otvorila na neverovatan način u poslednje dve godine. Mislim da je u pitanju stepen društvenog razvoja, ali i sama potražnja vina, koja raste. To je pokazatelj koliko naše društvo menja svoje navike - rekao je Nedimović.

Posetioci Vinskog parka su uživali u kulturno umetničkom programu, koji je upotpunio vinsko-gastro ugođaj.

Posle jednogodišnje pauze zbog korona virusa, ovo je četvrti put da se sastaju vinari na najvećem vinarskom događaju u Srbiji.

Reč je i o velikim proizvođačima, ali i onim nesto manjim, koji su po kvalitetu, na zavidnom nivou.Posetioci najvećeg Vinskog parka u Srbiji, koji se sada već tradicionalno održava u Sremskoj Mitrovici, imali su juče priliku da degustiraju oko 500 sorti posebno biranih vina.

Pored toga, pred ljubiteljima dobrih ukusa našlo se i 20 delikatesnih proizvoda.

Reč je o velikom gastro događaju, koji je okupio domaće istaknute proizvođace.

Posle jednogodišnje pauze zbog korona virusa, ovo je četvrti put da se sastaju vinari na najvećem vinarskom događaju u Srbiji. Reč je i o velikim proizvođačima, ali i onim nesto manjim, koji su po kvalitetu, na zavidnom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    22. avgust 2021 | 14:27

    Korona bato..... A kakve veze ima mitrovica sa proizvodnjom vina..... Ajde da je šid, Irig ili ruma al mitrovica koliko ima proizvodjača..... Samo popa Ljubišu

  • Petar

    23. avgust 2021 | 07:33

    Samo ne pitaj ko organizuje... i od čijeg novca... ne pitaj ni što se organizuje u doba delta talasa korone...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>