• 3

Ne prave samo Srbi čudne sprave: Pogledajte ovaj spas koji je izumeo berač zbog bola u leđima

Jedan poljoprivrednik se dosetio kako bi mogao da bere zasađeno bilje, a da izbegne bol u leđima, koji je već postao hroničan kod svih berača

  • 3
farma radnici farmeri migranti Foto: Shutterstock

Prošle godine, negde u ovo vreme, pisali smo o "čudnoj napravi" koja je oduševila voćare širom Srbije, a reč je o mašini za skupljanje šljiva koja, kako su nam rekli, "štedi vreme, snagu, ali i živce".

Inovacije su sastavni deo 21. veka na svim poljima - pa i u samom polju, bukvalno. Poljoprivrednici svakodnevno pronalaze način da sebi olakšaju rutine, koje znaju da budu naporne, bolne, i često s posledicama.

Jedan poljoprivrednik se dosetio kako bi mogao da bere zasađeno bilje, a da izbegne bol u leđima, koji je već postao hroničan kod svih berača.

Berači su, inače, svake sezone traženi širom sveta, nevezano za to koje voće/povrće je potrebno brati. Ponekad, ipak, ni dobre dvenice nisu dovoljne da bi se ljudi upustili u taj posao.

- Mi smo dobrodošli kada treba brati tikvice i paradajz za velike distributere, ali smetamo kada tražimo svoja prava - tako je prošle godine govorio koordinator jednog sindikata iz Italije, inače, poreklom iz Konga.

Iako teške, neke situacije nas mogu dovesti i do kreativnih rešenja, ali i nasmejati "do suza". U videu iznad pogledajte kako se snašao jedan berač, ne bi li izbegao bol u leđima.

Do ovog momenta, taj post na Tviteru ima čak 15.500 lajkova i 164 komentara. Da li bi vam ovako nešto palo na pamet?

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>