• 3

Lopovi pokrali suncokret sa njiva, šteta veća od 1,3 miliona dinara

Krađe ovog tipa su sve češće u Srbiji

  • 3
Polja suncokreta, suncokret, livada gajenje Foto: Tanjug/AP

Za sada nepoznati lopovi, u nedelju uveče, ubrali su suncokret sa više privatnih njiva, u banatskom selu Lokve, udaljenom oko 40 km od Vršca i 11 kilometara od Alibunara.

Pokraden je suncokret sa oko 15 hektara u KO Lokve, a vrednost štete je više od 1.300.000 dinara. Mesna zajednica Lokve, u ime oštećenih porodica, moli sve ljude koji imaju neke informacije o ovom događaju, da se jave kako bi zajedničkim snagama rešili ovaj slučaj i sprečili da se takve stvari više ne dešavaju, preneo je evrsac.rs.

Kako smo ranije pisali, krađe ovog tipa su sve češće u Srbiji.

Nedavno se desila krađa nektarina u selima oko Topole, a lopovi su uzgajivačima za noć obrali veći deo roda, i to prve klase. Letos su lopovi stigli i do voćnjaka Marka Pejdića u Bogatiću.

Obrali su mu tonu tek zrelih, izuzetno krupnih i sočnih trešanja, za koje je početkom juna ove godine mogao da dobije čak 300 dinara po kilogramu.

Video: Njemu su lopovi obrali tonu trešanja: Marko razočaran hoće sve da počupa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    8. septembar 2021 | 12:27

    Ljudi moji šta je ovo.

  • Jovan

    11. septembar 2021 | 23:41

    500 zadruga u 500 sela je bila kampanja. Za svaku zadrugu se dobilalo 20 miliona dinara. Sad je nestalo para pa se mladi zadrugari moraju snalaziti na razne nacine. Ima jedan koji je osnovao tri zadruge na "... poljima banata". Krade sta i gde stigne , milicija ga privodi a drzavni tuzilac oslobadja. Milicija je nemocna,kad nam je pravosudje nikakvo. Ne bi me cudilo da je i ovo uradio , jer jako mrzi nacionalne manjine sto javno i iznosi na svojim nalozima na drustvenim mrezama. Sve u svemu policija ce ih lako naci , ali drzava ce ih osloboditi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>