≫ 

Srpski delikates bolji od tartufa: Na padinama Ravne Gore rastu specifične gljive

 ≫ 

Delikatesna sunčanica" (macrolepiota procera), kada se sprema uz gulaš ima ukus kao junetina, prosto da vam meso i ne treba

Komentari

  • Sloba

    21. oktobar 2021 | 21:42

    Predivna pecurka/suncanica-srndak/ Zaista izgleda kao peceno junece meso Samo treba poznavati pecurke onda Nema problema/moj savet probajte/

  • Dejan

    20. oktobar 2021 | 09:53

    Zna se iz kog razloga se ide na Ravnu Goru.

  • Zvezdana

    18. oktobar 2021 | 23:53

    Ja sam iz tog kraja i vazilo je pravilo da ta pecurka sa prstenom ispod je jedna od najotrovnijih!

  • Jasna

    18. oktobar 2021 | 00:05

    Neka hvala, sve pecurke su jestive, ali neke samo jednom mozes jesti.

  • Relja

    17. oktobar 2021 | 22:49

    Ko voli nek izvoli. Sa gljivama se greši samo jednom.

  • Ja kad

    17. oktobar 2021 | 19:00

    Naiđem šutnem je tri metra,mislio da je ludara.

  • Grin

    17. oktobar 2021 | 16:39

    Jedna od vrste pecurke najboljeg ukusa,rasla je u okolini,Bosilegrada ali je bila kod nas poznata pod nazivom srndak pecurka,rasla je najcesce kod zetvenih ostataka jecma, ovasa posle vrse,najbolje je bilo spremiti, odstranjivanjem korena tj drske,staviti gornju stranu na sporet ringlu ili zaru i posoliti po zelji,tako sav ukus zadrizi...

  • Rade

    17. oktobar 2021 | 16:15

    Šta ću na Ravnoj Gori kad' u mojoj Lipovičkoj Šumi ima koliko 'oćeš od BG mi treba 20 minuta i u Lipovici sam ima i Mlečnjače, Lisičarke, manje Vrganja al' ima.

  • A. P

    17. oktobar 2021 | 14:51

    Suncanice uspevaju na livadama, moravickog, zlatiborskog, okruga, i one imaju dvojnika koje treba razlikovati od originala.