Jedna od vrste pecurke najboljeg ukusa,rasla je u okolini,Bosilegrada ali je bila kod nas poznata pod nazivom srndak pecurka,rasla je najcesce kod zetvenih ostataka jecma, ovasa posle vrse,najbolje je bilo spremiti, odstranjivanjem korena tj drske,staviti gornju stranu na sporet ringlu ili zaru i posoliti po zelji,tako sav ukus zadrizi...
Šta ću na Ravnoj Gori kad' u mojoj Lipovičkoj Šumi ima koliko 'oćeš od BG mi treba 20 minuta i u Lipovici sam ima i Mlečnjače, Lisičarke, manje Vrganja al' ima.
Sloba
Predivna pecurka/suncanica-srndak/ Zaista izgleda kao peceno junece meso Samo treba poznavati pecurke onda Nema problema/moj savet probajte/
Podelite komentar
Dejan
Zna se iz kog razloga se ide na Ravnu Goru.
Podelite komentar
Zvezdana
Ja sam iz tog kraja i vazilo je pravilo da ta pecurka sa prstenom ispod je jedna od najotrovnijih!
Podelite komentar
Jasna
Neka hvala, sve pecurke su jestive, ali neke samo jednom mozes jesti.
Podelite komentar
Relja
Ko voli nek izvoli. Sa gljivama se greši samo jednom.
Podelite komentar
Ja kad
Naiđem šutnem je tri metra,mislio da je ludara.
Podelite komentar
Zeleni kamen
@Ja kad
Lopta se sutira. Pecurke se beru...
Podelite komentar
Grin
Jedna od vrste pecurke najboljeg ukusa,rasla je u okolini,Bosilegrada ali je bila kod nas poznata pod nazivom srndak pecurka,rasla je najcesce kod zetvenih ostataka jecma, ovasa posle vrse,najbolje je bilo spremiti, odstranjivanjem korena tj drske,staviti gornju stranu na sporet ringlu ili zaru i posoliti po zelji,tako sav ukus zadrizi...
Podelite komentar
Rade
Šta ću na Ravnoj Gori kad' u mojoj Lipovičkoj Šumi ima koliko 'oćeš od BG mi treba 20 minuta i u Lipovici sam ima i Mlečnjače, Lisičarke, manje Vrganja al' ima.
Podelite komentar
A. P
Suncanice uspevaju na livadama, moravickog, zlatiborskog, okruga, i one imaju dvojnika koje treba razlikovati od originala.
Podelite komentar