Srpski delikates bolji od tartufa: Na padinama Ravne Gore rastu specifične gljive

Delikatesna sunčanica" (macrolepiota procera), kada se sprema uz gulaš ima ukus kao junetina, prosto da vam meso i ne treba

Komentari

  • Sloba

    Predivna pecurka/suncanica-srndak/ Zaista izgleda kao peceno junece meso Samo treba poznavati pecurke onda Nema problema/moj savet probajte/

    2
    2

    Podelite komentar

  • Dejan

    Zna se iz kog razloga se ide na Ravnu Goru.

    7
    2

    Podelite komentar

  • Zvezdana

    Ja sam iz tog kraja i vazilo je pravilo da ta pecurka sa prstenom ispod je jedna od najotrovnijih!

    2
    9

    Podelite komentar

  • Jasna

    Neka hvala, sve pecurke su jestive, ali neke samo jednom mozes jesti.

    5
    4

    Podelite komentar

  • Relja

    Ko voli nek izvoli. Sa gljivama se greši samo jednom.

    4
    4

    Podelite komentar

  • Ja kad

    Naiđem šutnem je tri metra,mislio da je ludara.

    9
    4

    Podelite komentar

    • Zeleni kamen

      @Ja kad

      Lopta se sutira. Pecurke se beru...

      2
      0

      Podelite komentar

  • Grin

    Jedna od vrste pecurke najboljeg ukusa,rasla je u okolini,Bosilegrada ali je bila kod nas poznata pod nazivom srndak pecurka,rasla je najcesce kod zetvenih ostataka jecma, ovasa posle vrse,najbolje je bilo spremiti, odstranjivanjem korena tj drske,staviti gornju stranu na sporet ringlu ili zaru i posoliti po zelji,tako sav ukus zadrizi...

    7
    3

    Podelite komentar

  • Rade

    Šta ću na Ravnoj Gori kad' u mojoj Lipovičkoj Šumi ima koliko 'oćeš od BG mi treba 20 minuta i u Lipovici sam ima i Mlečnjače, Lisičarke, manje Vrganja al' ima.

    5
    2

    Podelite komentar

  • A. P

    Suncanice uspevaju na livadama, moravickog, zlatiborskog, okruga, i one imaju dvojnika koje treba razlikovati od originala.

    15
    1

    Podelite komentar

Google preporuke