• 1

Usvojena Odluka o privremenom ograničenju izvoza: "Srbija ima dovoljno brašna i pšenice"

Imajući u vidu dovoljne raspoložive količine brašna i pšenice, slobodan izvoz brašna - predložen ovom odlukom - trebalo bi da ima višestruki pozitivan ekonomski uticaj na domaće tržište

  • 1
Novi SAD POLJA PSENICA, seno, bala, bale sena, žetva

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom su uvedena kvantitativna ograničenja izvoza na mesečnom nivou za određene poljoprivredno-prehrambene proizvode.

Snabdevenost brašnom i pšenicom na domaćem tržištu je dobra i slobodan izvoz brašna ne može da ugrozi snabdevenost domaćeg tržišta, a omogućava da se pred žetvu rasterete silosi za prijem novog roda, kao i da se sačuvaju tradicionalna tržišta, s obzirom na to da je Srbija tradicionalni izvoznik brašna na tržišta zemalja iz regiona, saopšteno je.

Imajući u vidu dovoljne raspoložive količine brašna i pšenice, slobodan izvoz brašna - predložen ovom odlukom - trebalo bi da ima višestruki pozitivan ekonomski uticaj na domaće tržište: da dovede do većeg upošljavanja domaćih prerađivačkih kapaciteta i da omogući mlinovima akumulaciju finansijskih sredstava neophodnih za otkup novog roda u žetvi, dodaje se.

Video: Protest pijačnih prodavaca, neće fiskalne kase

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>