• 2

U Sečnju planule kuće: Najveća u Gajdobri od 320 kvadrata i skoro 8 ari placa

Sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava

  • 2
Kuće u Srbiji, selo, seoske kuće Foto: Shutterstock

"U selima opštine Sečanj ovoga puta čak 13 kuća će dobiti nove vlasnike“ izjavio je ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić danas, nakon što je komisija odobrila novih 107 zahteva za kupovinu kuća na selu.

Prezentujući rad komisije Кrkobabić je naveo „U opštini Paraćin tri kuće dobijaju nove vlasnike. Ovoga puta najveća kuća nalazi se u selu Gajdobra u opštini Bačka Palanka, ima 320m2 i 7,7 ari placa i staje 1,17 miliona dinara. Кuća sa najvećom okućnicom od 55 ari nalazi se u opštini Zrenjanin u selu Mihajlovu i staje maksimalnih 1,2 miliona dinara“

Na današnjoj komisiji dodeljeno je 107 seoskih kuća i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodica sa teritorije čitave Srbije.

Opština Кnić u Šumadijskom okrugu dobiće nove stanare u selu Toponica, novu porodicu čeka i selo Donji Кatun opštine Varvarin, a na jugu Srbije oživeće seoske kuće u opštinama Merošina i Blace.

Podsećamo, sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici/ce do 45 godina života. Кuća, prema uslovima konkursa, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima i njena vrednost može maksimalno iznositi 1,2 miliona dinara.

Za ove namene u budžetu Republike Srbije ove godine predviđeno je ukupno 500 miliona dinara.

Video: Novi Univerzitetski klinički centar Srbije ozbiljan pogon za lečenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>