• 0

Srpski proizvođači vina i rakije sklopili prve ugovore na sajmu u Diseldorfu

Predstavilo se osam vinarija i šest destilerija

  • 0
Rakija, proizvodnja rakije

Foto: Telegraf.rs

Srpski proizvođači vina i rakije su na specijalizovanom sajmu u Diseldorfu u Nemačkoj sklopili prve ugovore čija vrednost premašuje 400.000 evra, objavila je danas Privredna komora Srbije.

Na Sajmu vina i alkoholnih pića "ProWein" 14 proizvođača iz Srbije učestovali su u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije posle dve godine pauze zbog pandemije.

Predstavilo se osam vinarija i šest destilerija, potpisana su četiri ugovora i predugovora, a očekivana približna vrednost je 420.000 evra, objavio je PKS.

" Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu“, ističu u PKS-u.

Na sajmu su se predstavili „Vinarija Trivanović“, „Vinarija Aleksić“, „Doja/Tody”, „Vinarija Virtus”, „Rubin”, „Temet“, „Vinarija Čoka Plus“, „PP Erdevik“, kao i „Promont grupa“, „RB Global“, „Jelički Dukat“, „Akov“, „Simex Original“ i „Veljko i sinovi 1994“.

Video: Recept za uspeh destilerije u šumadijskom selu - rakija sa ukusom zlata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>