• 14
 ≫ 

Da li je domaći paradajz naše čitateljke oborio rekord ove godine? Vaga ne laže, evo koliko je težak

 ≫ 

Šaljite nam i vi zanimljive fotografije iz svojih bašta...

  • 14
Paradajz

Foto: Pixabay

Prema nekim podacima, samo na području Leskovca proizvodnja paradajza u plastenicima odvija se na više od 3.000 hektara.

Nema sumnje da naš narod voli ovo "rajsko povrće", i teško ga se odričemo uprkos višim cenama. Na svetskom nivou, rast cena objašnjava se slabom ponudom, a u Srbiji su ključni problemi dugotrajna suša i rano pojavljivanje stenica.

Ipak, sve je to prolaznog karaktera, a oni koji zaista vole crvenu povrćku - izdvojiće novac za nju, posebno ako je reč o domaćem paradajzu, slatkom i sočnom.

Zaboravite na "pravilan i perfektan" oblik, jer on ni najmanje ne govori o ukusu ploda, te je savet da radije birate sveže ubrani paradajz iz bašte - ako ste u prilici, iako "na oko" možda ne deluje privlačno.

Čitateljka Telegrafa iz Pomoravlja poslala nam je fotografiju svog paradajza od nekih 1.100 grama, i moramo priznati da smo impresionirani. Ako se i vi možete pohvaliti sličnim plodovima, šaljite nam zanimljive fotografije iz vaše bašte.

paradajz

Foto: Čitalac Telegrafa

Na fotografiji iznad možete videti kako izgleda paradajz od kojeg se pravi salata za celu porodicu.

Video: Počela žetva, ratari žele veće cene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Make

    5. avgust 2022 | 21:45

    Kakve vise cene ,o cemu vi pricate ? Cene u okolnim drzavama su po tri puta vece ,a kvalitet 0 . Problem Srbije je Sto proizvodi jako jeftinu hranu , dok za muziku I cilik , svadbe ,punoletstva I satre ostavljaju po pola imanja a nekad I celo . Na vise je Cena 75 dinara ,ej pa koliko je to ? Dzaba se slikate , tamo gde treba da stedi Tu smo galantni , sve vodjenje nekim pomodarstvom . Na pijacu kad se dodje sa mora preplanuli hoce da Im se dzabe u kesu trpa . Koliko je djubrivo za 100 kila ? Koliko je NAFTA ? Kupajte se , samo se vi kupajte ,a kad dodje zima videcemo gde CE te se kupati u toploj ili hladnoj vodi!?? Sve CE doci na naplatu verujte ! Ok okolnim drzavama smo ostavili bogatstvo , bitno je da se bilo na odmoru ,od cega se odmarate ?

  • Ja

    5. avgust 2022 | 21:53

    1,7kg ubro moj komšija sorta volujsko srce

  • A

    5. avgust 2022 | 23:01

    Što ne rekoste da ima takmičenje pa da se prijavim , ja izmerio pre neki dan 1.350g.domaća sorta..inače paradajz organski, neprskan..od djubriva samo ovcje djubrivo. Imam u baštu još, možda oborim i neki rekord.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>