• 0

Grom je Čvorovićima uništio sve: "Balirku za seno, frezer, kultivator, kosu, auto, hranu za stoku.."

Grom udario u niskonaponsku mrežu, potom izbile varnice i požar

  • 0
Lučani porodica Čvorović grom spalio objekat

Foto: RINA

Sve ono što je mukom decenijama unazad sticala porodica Čvorović nestalo je za samo nekoliko minuta. Objekat je izgoreo do temelja, sva poljoprivredna mehanizacija se pretvorila u pepeo, a rane koje je vatrena stihija ostavila ovim vrednim Dragačevcima još uvek se zaceljuju.

- Grom je gađao niskonaponsku mrežu, i to je dovelo do pojačanog napona i pražnjena na sistemu, do varničenja a samim tim i do izbijanja požara. Sagoreli su nam osigurači koji su bili glavni na kući, to se kasnije prenelo na objekat koji je izgoreo. Magacin je bio zatvoren i niko nije video da vatra tinja u njemu, to je trajalo nekih sat, dva vremena dok nije izbio ogroman plamen od koga nije bilo spasa - kazao je za RINU Nikola Čvorović.

Oni su strahovali samo za jedno, da se ogroman plamen ne preseli na njihovu kuću. Kako se ova porodica bavi poljoprivredom, u magacinu je bila smeštena sva poljoprivredna mehanizacija koja je izgorela u potpunosti, a Čvorovići ostali bez alata za rad na selu.

- Progutalo je sve, od balirke za seno, frezera, kultivatora, rotacione kose, putnički auto kao i hranu za stoku koju smo preko cele godine spremali da možemo preživeti zimu. Samo 6.000 gajbica koje su bile spremne za berbu jabuka plamen je progutao, a svaka gajbica košta po evro i po, šteta po naše domaćinstvo je nenadoknadiva - dodaje on.

Komšije nisu štedeli reči hvale za ovu časnu dragačevsku porodicu i složni su u jednoj stvari da su sve stekli poštenim radim.

- Kada sve ovo napravite bez dinara kredita, sa svojih deset prstiju znate da ti ljudi vrede. Pod jednim krovom imali su sve što domaćinstvu treba, a tragedija koja ih je zadesila pogodila ih je mnogo. Šteta je više od 50.000 evra i ovim dobrim ljudima treba pomoći, kada ih je nevolja snašla - ističu komšije.

Video: Vatrena stihija progutala deo imanja za 10 minuta: Izgoreli automobil i mašine, kuću jedva spasili

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>