• 1

Miris kupusa i narodna nošnja: U toku 23. po redu Kupusijada u Futogu

Na manifestaciji se održava takmičenje u kuvanju slatkog i kiselog kupusa, kao i izbor najteže glavice futoškog kupusa

  • 1
KUPUS FUTOG ETNO MANIFESTACIJA Foto: Tanjug/Kabinet gradonačelnika. Grad Novi Sad

U Futogu se po 23. put održava tradicionalna "Kupusijada", a ovu čuvenu etno-manifestaciju na kojoj je u centru pažnje ovdašnji brend futoški kupus, otvorio je gradonačelnik Novog Sada Milan Ðurić, saopšteno je iz uprave Grada Novog Sada.

- Uvek nam je drago da dođemo na futošku Kupusijadu, jer je to naš ponos, brend Futoga, Novog Sada i države Srbije. Trebalo je mnogo truda, borbe, znanja i ulaganja da se ona stavi na mapu novosadskih manifestacija i da traje 23 godine - istakao je Ðurić.

Dodao je da Kupusijada privlači sve veći broj izlagača i posetilaca i da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava ovu manifestaciju i poljoprivrednike koji se bave organskom proizvodnjom i zdravom hranom.

Danas se održava i tradicionalno takmičenje u kuvanju slatkog i kiselog kupusa, kao i izbor najteže glavice futoškog kupusa.

Ova tradicionalna manifestacija predstavlja privredne potencijale Futoga, lokalne običaje i turističku ponudu naselja, a potencira proizvodnju zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Akcenat gastronomskog dela manifestacije je na pripremanju jela od futoškog kupusa, uz bogat kulturno-zabavni i edukativni program.

Organizatori Kupusijade su MZ Futog, KC "Mladost" Futog, Udruženje "Futoški kupus", Poljoprivredna škola sa Domom učenika i osnovne škole iz Futoga, a pokrovitelj je Grad Novi Sad.

Video: Počinje Kupusijada u Mrčajevcima

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>