• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selo bogato vinogradima danas bilo najveselije u Srbiji: U čast vinu počela jedna od najlepših manifestacija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Inače, tokom ovog vikenda u Rivici će posetioci imati priliku da uživaju uz tradicionalne zvuke sremske tamburice, najbolje delikatesne specijalitete i kvalitetna domaća vina

  • 0
vina, manifestacija, fruka gora, tradicija, srbija, Foto: RINA

Zavičajno udruženje „Fruškogorje”, MZ Rivica uz pomoć opštine Irig, Pokrajinske vlade i ministarstva poljoprivrede, organizovali su po 22. put jednu od najposećenijih vinskih manifestacija u Srbiji.

- Ako vam kažem podatak da je za ocenu vina dostavljeno čak 252 uzorka, mislim da to govori o ozbiljnosti ove manifestacije, njenih organizatora i sa druge strane o potencijalu koji ima vinarstvo i vinogradarstvo u našoj zemlji - kazao je jedan od organizatora ove manifestacije Goran Eror.

On je istakao da je podrška pokrajinske vlade kao i ministarstva poljoprivrede odličan signal da će se vinarstvo i vinogradarstvo razvijati, kao i da će se male, ruralne sredine poput sela Rivice, razvijati, jer je ovo pravi put da se fantastična slika pošalje u svet kroz proizvodnju nečeg što se smatra božanskim pićem.

Predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković se zahvalio zavičajnom udruženju „Fruškogorje” i MZ Rivica za odličnu organizaciju ove manifestacije i to po 22. put i istakao da su očekivanja da će se tokom ovog vikenda na Danima vina naći nekoliko hiljada posetilaca.

- Ono što mogu za naredni period da kažem, jeste da će opština Irig iz godine u godinu, kako se manifestacija širi, davati sve veću podršku - kazao je prvi čovek opštine Irig.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je ključna reč ovogodišnje manifestacije kao i proteklih godina „zajedno”, što znači da i Pokrajinska vlada, ali i Vlada RS, a pre svega građani Rivice jasno iskazuju želju da ova manifestacija opstane.

- Sa naše strane zahvaljujući građanima i organizatorima koji ulažu ogroman trud da ova manifestacija traje, ja mogu da kažem da će u narednih 15 dana biti raspisan konkurs za podršku manifestacijama, jer one donose ogroman broj turista na teritoriju AP Vojvodine. Mi ne delimo manifestacije na velike i male, sve su jednako značajne za sredine u kojima se održavaju i podržavaćemo ih kao do sada - kazao je Ivanišević.

Ivana Popović državna sekretarka u ministarstvu poljoprivrede po prvi put je na „Danima vina” u Rivici i kako kaže izuzetno je zadovoljna posećenošću, naglasivši da su ovakve manifestacije idealne za promociju blaga naše zemlje, ali i za afirmaciju vinogradarstva i vinarstva u Srbiji.

- Možemo zaista u poslednjih nekoliko godina da primetimo pomak kada je ova grana poljoprivrede pitanju - kazala je Popović.

Inače, tokom ovog vikenda u Rivici će posetioci imati priliku da uživaju uz tradicionalne zvuke sremske tamburice, najbolje delikatesne specijalitete i kvalitetna domaća vina, a vinari i vinogradari moći će da čuju i stručna predavanja eminentnih srpskih enologa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>