• 0

Momirović: Domaći proizvodi su veliki potencijal za jačanje srpske ekonomije

Ministar Momirović je dodao da su nam prethodne godine, u kojima nas nije zaobišla nijedna globalna kriza, od pandemije koronavirusa, velike energetske krize do rata na istoku, pokazale koliko je važna jaka domaća proizvodnja

  • 0
Momirović

Foto: MUST Đ.К.

Veoma je važno da međunarodni trgovinski lanci, koji na tržište donose najviše standarde u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane, prepoznaju kvalitet domaće proizvodnje i da se najbolji proizvodi iz naše zemlje nalaze na njihovim rafovima, rekao je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović nakon otvaranja ''Nacionalnog sajma hrane'' u organizaciji kompanije Delez Srbija.

Srbija ima snažnu prehrambenu industriju. U poslednjih deset godina izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda porastao je sa 2,1 milijarde evra na 4,2 milijarde evra, što je ujedno i najbolji pokazatelj koliko je naša prehramena industrija ojačala u proteklom periodu“, izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da su nam prethodne godine, u kojima nas nije zaobišla nijedna globalna kriza, od pandemije koronavirusa, velike energetske krize do rata na istoku, pokazale koliko je važna jaka domaća proizvodnja, a trgovina kao delatnost koja je ključna za adekvatno snabdevanje pružila je najbolji odgovor kada su globalni lanci snabdevanja bili prekinuti. Dok su iz celog sveta dolazile fotografije praznih polica, Srbija je kontinuitenom snabdevenošću pokazala odgovornost i snagu privrede.

„U okolnostima kada se ceo svet suočava sa krizom globalnog lanca snabdevanja na tržištu, mi uspevamo da stabilizujemo cene, obezbedimo kontinuiranu snabdevenost tržišta, sve proizvode za naše građane i na taj način podržavamo srpsku privredu“, zaključio je ministar Momirović i dodao da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže domaćim proizvođačima kroz različite modele podsticaja, kroz osavremenjavanje proizvodnje i plasmana spajajući tradicionalna znanja sa novim tehnologijama jer želimo da podstaknemo promene i dodatna ulaganja u celom lancu snabdevanja - od njive, pa do trpeze.

Ministar Momirović u okviru ''Nacionalnog sajma hrane'' učestvovao je i na panelu ''Sveže, domaće i proverenog kvaliteta''.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>