• 0

U srcu Dubaija niče neverovatan eko poljoprivredni hab: Fotografije govore više od 1.000 reči

Pozivajući turiste na obrazovno i rekreativno iskustvo u srcu pustinje, Agri Hub će moći da se pohvali centrom za očuvanje prirode i nasleđa, eko-turizmom i transformativnim velnes objektima

  • 0
Visokotehnološko poljoprivredno središte za uzgoj hrane  buduća turistička atrakcija Foto: URB / Ferrari / Profimedia

Jačajući svoje uporište kao jedna od vodećih svetskih turističkih destinacija, Dubai je spreman da transformiše i svoj prelepi pustinjski pejzaž u "džinovski" ekološki agro-turistički park.

Projekat je predložila programerska i konsultantska grupa URB, koja pruža usluge upravljanja razvojem i planiranjem u oblasti pejzaža i arhitektture, a sa fokusom na održivost. Kompaniju je osnovao Baharaš Bagherian, vrhunski planer sa više od 18 godina iskustva.

Prema pisanju designboom.com, ovaj Agri Hub će se u potpunosti napajati obnovljivom energijom, i trebalo bi da bude najveći svetski projekat te vrste, koji će kreirati više od 10.000 radnih mesta.

Ideja je da se u okviru haba nađu maloprodajni, komercijalni, obrazovni, rekreacijski i razni drugi objekti, koji će se integrisati u zmijolikom metalnom okviru, kao što je prikazano na fotografijama.

Projekat je vođen širom inicijativom ovog emirata da se pozicionira kao "globalno merilo za ruralni eko-turizam". Promovišući zelenu ekonomiju i podstičući održivost lokalnih zajednica, nasleđa i kulturnih pejzaža, Agri Hub će unaprediti živote farmera, istovremeno obogaćujući životnu sredinu i lokalnu kulturu, dodaje se.

Pozivajući turiste na obrazovno i rekreativno iskustvo u srcu pustinje, URB-ov Agri Hub moći će da se pohvali centrom za očuvanje prirode i nasleđa, eko-turizmom i transformativnim velnes objektima, kao i Agri-tech institutom koji stvara kolaborativni istraživački i inovativni eko sistem.

Dok vijuga kroz bujni pejzaž Dubaija, sa palmama i poljoprivrednim zemljištem, dizajnerski tim nastavlja da integriše prirodne elemente sa unutrašnjošću.

Agri Hub će poslužiti kao nacrt za dekarbonizovanu ruralnu destinaciju budućnosti,a ostale ekološke karakteristike će uključivati 100% obnovljive izvore energije i sisteme za reciklažu vode, potom bio-slanu poljoprivredu, sisteme zelenog tranzita i upravljanje nultim otpadom na licu mesta.

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>