• 0

Oko 15 milijardi dinara za poljoprivrednike: Najavljena isplata zaostalih sredstava

Ministarstvo je najavilo da će dodatnih 15 milijardi dinara biti isplaćeno tokom februara

  • 0
Specijalni rezervat prirode Zasavica krave

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarstvo poljoprivrede najavilo je isplatu svih zaostalih sredstava koja se odnose na zahteve poljoprivrednih proizvođača iz prethodne godine, što je oko 15 milijardi dinara.

Agroanalitičar Goran Đaković kaže za Tanjug da je to "važna odluka države", jer su poljoprivrednici bili u veoma nepovoljnom položaju.

Ministarstvo je najavilo da će dodatnih 15 milijardi dinara biti isplaćeno tokom februara.

Đaković ocenjuje da je to "zaista lepa vest za sve poljoprivredne proizvođače i korak ka uspostavljanju trajnog poverenja između države i poljoprivrednih proizvođača".

- Naročito u ovom trenutku kada se u svetu dešavaju tektonske promene i kada svakog dana imate neke turbulencije na tržištu. To će dati dodatni podsticaj ljudima koji se bave poljoprivredom da tim poslom nastave da se bave.

Istakao je da je naročito važno da stočari dobiju svoje subvencije, kako stočarstvo ne bi nastavilo da propada.

- Država želi da pomogne stočarima da unaprede i osavremene proizovodnju, s obzirom da je budućnost u stočarstvu, kao i u većim farmama - naveo je Đaković i dodao da - uvođenjem novog informacionog sistema eAgrar, koji treba da počne sa radom na proleće - više neće biti potrebni ovakvi potezi, jer će sistem omogućiti isplatu sredstava godinu za godinu.

Video: Koordinator blokada u Novom Sadu nagovestio pomak u pregovorima, poljoprivrednici blokirali i Sombor

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari