• 10

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenačka firma zakupljuje pančevačku Pekarsku industriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugovor o zakupu proizvodnih kapaciteta u Pančevu zaključen je u junu 2022. godine

  • 10
hleb

foto: pixabay.com

Don Don iz Beograda stekao je pravo da zakupi Pekarsku industriju Pančevo, čiji je vlasnik kruševački Rubin piše RTV.

U rešenju objavljenom na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije stoji da je ugovor o zakupu proizvodnih kapaciteta u Pančevu zaključen juna 2022. godine.

Kako dalje piše RTV, uz zakup zaključen je i memorandum o saradnji kojim se zaposlenima garantuje identičan radno-pravni status kod Don Dona.

Ugovoreno je korišćenje robnih marki, preuzimanje ugovora sa kupcima, a Pekarska industrija prestaće da se bavi proizvodnjom hleba nego davanjem u zakup poslovnog prostora.

Kompanija Don Don bavi se proizvodnjom i veleprodajom pekarskih proizvoda pa je KZK utvrdio da na pojedinim tržištima veleprodaja i maloprodaje svežeg hleba te veleprodaje ostalih pekarskih proizvoda radi o dozvoljenoj koncentraciji.

Don Don u Srbiji proizvodi u Pudarcima, Kragujevcu, Nišu, Jakovu, Kraljevu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Velikoj Plani, Paraćinu, Novom Sadu, Zaječaru i Rakovici.

Zavisne firme su Žitodon, Žitopek, a u inostranstvu u Podgorici, Bugarskoj, Repulici Srpskoj, Rumuniji i Severnoj Makedoniji.

Don Don je u vlasništvu istomene firme iz slovenačkog Grosuplja koja ima proizvodne jedinice u Sloveniji I Hrvatskoj.

Većinski vlasnik slovenačkog Don Dona su Amal Naložbe iz Kranja, dok je drugi vlasnik KJK Investicije 2 iz Ljubljane.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ni..

    13. februar 2023 | 10:08

    ..za hleb nismo sposobni a smatramo da smo nebeski, od Boga dani!

  • misa

    13. februar 2023 | 10:09

    A kad treba Srbin da kupi u sloveniju digne se cela država i nedaju srbinu a sad lepo kupe za male pare sa sve opremom dobiju subvencije dobiju pare po radniku jevtinu radnu snagu jer kad su radnici hteli da preuzmu niski Žitopek za bolje uslove nije im se dalo pravice ta jevtina radna snaga i za sloveniju jer im se više isplatiI ko je nama kriv sto ćemo da budemo u svojoj zemlji jeftina radna snaga

  • Reymond

    13. februar 2023 | 13:25

    Ni slucajno nesto da spasite kao drzava. Sve prodajte,jer drugo nista i ne znate da radite. Frikom, Soko Stark,Bip,razne fabrike,PKB,rudnike,Zelezaru. . . Itd I sada Pekarsku industriju. Svaka vam cast. Idemo svi u redove za vizu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>