• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baćina: Očekujemo da postignemo dogovor oko mleka, tražićemo 80 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se sastaju proizvođači i otkupljivači mleka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić

  • 1
mleko Foto: shutterstock.com

Predsednik "Udruženja proizvođača mleka iz Banata" Vukašin Baćina izjavio je da očekuje da bude postignut dogovor na današnjem sastanku proizvođača i otkupljivača mleka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, kao i da će tražiti da minimalna otkupna cena mleka bude 80 dinara.

- Tražićemo da minimalna otkupna cena mleka bude 80 dinara plus ostale dotacije na količinu ko ima više mleka, a ko ima manje da ne može da ima ispod 80 dinara po litri - rekao je Baćina za Tanjug.

Takođe, kako je naveo, jedan od zahteva je da premija za mleko bude podignuta na 20 dinara po litri i po muznom grlu da bude 40.000 dinara.

Dodao je da ukoliko ti zahtevi ne budu prihvaćeni zadovoljiće se da premija za mleko bude 15 dinara po litri i 30.000 po grlu.

- Idemo kod premijerke da probamo da nađemo trajno rešenje kako da zaštitimo proizvođače mleka, prerađivače i krajnje korisnike, da svima bude dobro. Očekujemo da postignemo dogovore. Situacija se mlekom je teška zadnjih 30 godina, u poslednjih nekoliko meseci je krenulo na bolje - kazao je Baćina.

On je izrazio zadovoljstvo što država i premijerka pokazuju razumevanje za proizvođače mleka, jer kako je istakao, time pokazuju da su spremni na razgovor i postizanje dogovora.

- Mi nećemo blokirati nikakve puteve, nećemo prosipati mleko kao i što do sada nismo radili - kazao je Baćina.ž

Video: Ustaje noću na svaka dva sata da ne ogladne: Marko na cuclu hrani 8 prasića koji su ostali bez majke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    24. februar 2023 | 11:05

    Мекани сте бре. Треба то распалити да се види ко узима новац. Колика им је малопродајна цена литра "здравог" млека, толико одрапиш откупну цену. Они из литра Вашег млека извуку 500 динара кроз разне производе док дођу до тог "здравог" млека које продају за више новца и ошишају рају, а Ви га дајте у бесцење. Сјеница режим и никако другачије....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>