• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U seoske kuće dosad se uselilo 5.000 ljudi: Svi bi u ovaj deo Srbije, zbog infrastrukture i regulative

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najnoviji konkurs je raspisan 28. februara, dakle, program se nastavlja

  • 0
selo

Foto: Pixabay

Po programu dodele sredstava za kupovinu kuća na selu, sa okućnicom, do sada je dodeljena 1.631 kuća u 119 lokalnih samouprava.

Useljeno je 5.000 ljudi i 2.250 dece, rekao je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, koji je novi konkurs za kupovinu kuća na selu najavio sredinom februara u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf Biznis.

Najnoviji konkurs je raspisan 28. februara, što znači da se program nastavlja, a ministar kaže da se prve prijave očekuju već narednih dana.

- Gotovo 20 odsto novih stanara stiglo je iz gradskih i prigradskih naselja. Posebno raduje podatak što su novi stanovnici mlađi od 30 godina. Time bitno menjamo demografsku strukturu naše zemlje. Sve mere populacione politike daju rezultate posle više godina, ove mere daju efekat odmah - rekao je Krkobabić za naš portal, dodajući da je resorno ministarstvo poslednjih dana prethodnog konkursa dnevno dobijalo između 13 i 15 zahteva.

- To znači da ove godine možemo očekivati oko 5.000 zahteva - rekao je on.

Govoreći o tome za koje krajeve Srbije vlada najveće interesovanje mladih za kupovinu seoskih kuća, Krkobabić je rekao da ima zainteresovanih za sve delove Srbije, ali da, ipak, prednjači Vojvodina. Kako kaže, najviše zbog dobre infrastrukture u vojvođanskim selima, ali i rešenih imovinsko pravnih odnosa.

Video: Blokirana Ibarska magistrala i most kod Šapca: Proizvođači mleka imaju 3 jasna zahteva

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>