Znate li kako nastaju čuvene azijske nudle? Nestvarne fotografije iz Bangladeša
Ako se pitate šta su to vermičeli (vermicelli), u pitanju su nudle - nešto poput tankih špageta, koje se mahom prave od prosa ili pirinča, a najpre se konzumiraju u Aziji.
Postoji i specijalna vrsta - bangladeške nudle, a recept za pripremu vrsnog jela podrazumeva pirinčane rezance, beli i crni luk, čili, kurkumu, kari, limunov sok i još nekoliko začina.
Na fotografijama možete videti kako izgleda proces proizvodnje vermičeli nudli.
Sama proizvodnja je vrlo specifična jer podrazumeva da se vermičele, duge 1,5 metara, okače da se suše pre nego što se skupe u "uredne gomile".
Azim Kan Roni (36) iz Dake u Bangladešu provodi sate putujući oko 300 kilometara do Bogure, kako bi učestvovao u ovom jedinstvenom procesu pripremanja azijskih nudli.
(Telegraf Biznis)
Video: Mrkovački: Trihinela je jako ozbiljna bolest po zdravlje ljudi sa doživotnim posledicama
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.