• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvaraju se dve fabrike pilića: Biće otpušteno 1.700 radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

U poslednjem kvartalu poslovanje kompanije je bilo ispod očekivanih rezultata

  • 2
Od ovih grana zavisi budući rast zemlje Foto: Shutterstock

Američka kompanija hrane Tyson Foods najavila je da će u maju zatvoriti dve fabrike pilića, što će uticati na 1.700 zaposlenih prenosi Cnbc.

- Iako odluka nije bila laka, odražava našu širu strategiju da ojačamo naše poslovanje optimizujući operacije i korišćenjem punog kapaciteta na svakoj farmi - rečeno je ispred kompanije.

U poslednjem kvartalu, poslovanje kompanije je bilo ispod očekivanih rezultata, s obzirom da su im se prihodi prepolovili u odnosu na godinu dana ranije.

Tyson planira da zatvori farme u Arkanzasu i Virdžiniji 12. maja, a zaposlenima će pomoći da se prijave na otvorene pozicije ili da se prebace u neku drugu fabriku.

Ovaj industrijski gigant je inače najnoviji među snabdevačima hrane koji su odlučili da smanje radnu snagu usled rastućih troškova.

Beyon Meat i Impossible Foods, kompanije koje obe proizvode alternativu mesu, otpustile su više od petine svoje radne snage jer potražnja za njihovim proizvodima opada.

Koka-kola je ponudila otkupnine za radnike u Severnoj Americi, dok je PepsiCo otpustio radnike u  svojim jedinicima za piće u Severnoj Americi i  podružnici Frito-lay.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>