• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U narednim danima biće poznata šteta na voćnim vrstama: "Čekamo, sada je najosetljivija faza..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema najavama meteorologa, u toku današnjeg dana očekuje se prestanak padavina

  • 0

Sneg koji na prostoru zapadne Srbije pada duže od 24 sata najveću štetu naneo je voćarima i voćnim vrstama.

Voće koje je u cvetu prekriveno je snežnim pokrivačem od nekoliko centimetara, pa je pitanje šta će od njega ostati. O tome je pisao i Telegraf Biznis juče, prvenstveno sa osvrtom na kajsije, breskve, krompir...

- U čačanskom kraju, većina voćnih kultura je u punom cvatu, i to je najosetljivija faza, najosetljivija na niske temperature. Ovo zahlađenje uzrokovalo je određene probleme ali do sada nije bilo većih posledica i oštećenja. Ali, šta će biti u narednom periodu, videćemo. Ono što je bitno, ukoliko padavine, odnosno sneg pokriju cvetove, čak i neki mrazevi koji bi dali veća oštećenja bili bi sanirani i neće prouzrokovati veća oštećenja na biljnoj kulturi. Čekamo, videćemo šta će to proizvesti u narednom periodu - rekao je za Tanjug Milan Erić, voćar iz okoline Čačka.

Prema najavama meteorologa, u toku današnjeg dana očekuje se prestanak padavina, a nažalost šteta koju je naneo aprilski sneg sabiraće se narednih dana.

(Telegraf Biznis)

Video: Maravić: Jutro proteklo bez problema na putevima, polasci gradskog prevoza redovni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>